Indicele ROBOR a stagnat

Indicele ROBOR a stagnat
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2023

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,40%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 6,50%.

VIDEO PROFIT LIVE Andreea Avramescu, co-fondator binnno: Ne gândim să atragem cel puțin 500.000 de euro pentru dezvoltarea capacităților tehnice. Încercăm transformarea consultanților în business angels CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Andreea Avramescu, co-fondator binnno: Ne gândim să atragem cel puțin 500.000 de euro pentru dezvoltarea capacităților tehnice. Încercăm transformarea consultanților în business angels

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) scade de la 5,98% la 5,94%.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr