Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din ultimele două luni și jumătate

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din ultimele două luni și jumătate
scris 13 feb 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din ultimele două luni și jumătate, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Națională a României (BNR).

ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Marți, indicele a scăzut de la 3,10% la 3,09%.

CONFIRMARE Banca Centrală Europeană îi bate dur obrazul lui Teodorovici pentru că nu a fost consultată în privința \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Banca Centrală Europeană îi bate dur obrazul lui Teodorovici pentru că nu a fost consultată în privința "taxei pe lăcomie", ceea ce încalcă normele UE: "Risc de impact substanțial asupra sistemului bancar"

MIercuri, indicele a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din 27 noiembrie 2018, când a fost 3,16%.

Totodată, iindicele ROBOR la șase luni a crescut de la 3,30% la 3,34%. Acesta este cel mai mare nivel din 28 ianuarie, când a fost 3,34%.

BNR analizează o posibilă schimbare a modului în care se calculează indicele ROBOR, a anunțat, marți, prim-viceguvernator-ul BNR, Florin Georgescu, în cadrul audierilor din Senat.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr