Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
scris 7 apr 2020

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat marți la 2,55%.

Luni, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2,55%.

În ultima perioadă, ROBOR la 3 luni a căzut puternic, de la 3,24% la 2,61%. A fost cel mai redus nivel atins după 8 mai 2018 (când a fost de 2,68%).

Tranzacție finalizată: Grupul Zentiva preia operațiunile din Europa Centrală și de Est ale companiei Alvogen, inclusiv din România CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată: Grupul Zentiva preia operațiunile din Europa Centrală și de Est ale companiei Alvogen, inclusiv din România

ROBOR la 6 luni a stagnat la 2,62%.

BNR a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5 la sută, la 2 la sută începând cu data de 23 martie, în contextul adoptării unui pachet de măsuri menit să atenueze impactul situației generate de epidemia de coronavirus asupra populației și companiilor românești.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr