Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
scris 16 oct 2020

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat vineri la 2,10%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Joi, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2,10%.

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 2,12%.

PSD propune, înainte de alegeri, impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale CITEȘTE ȘI PSD propune, înainte de alegeri, impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale

Pe 5 august, Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,5% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu 6 august, dar și de reducere a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 1,25%. Măsura a fost luată pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru trimestrul 2020 este 2,17%.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr