Suleyman Burak Yildiran, fost director în cadrul Garanti BBVA, a fost numit director general al Patria Bank pentru 4 ani

Suleyman Burak Yildiran, fost director în cadrul Garanti BBVA, a fost numit director general al Patria Bank pentru 4 ani
scris 15 oct 2020

Suleyman Burak Yildiran, fost director în cadrul Garanti BBVA, a fost numit director general al Patria Bank pentru patru ani, în locul Danielei Iliescu.

”Patria Bank SA informează investitorii cu privire la faptul că în ședința din data de 14 octombie 2020 Consiliul de Administrație al băncii a aprobat numirea lui Suleyman Burak Yildiran în funcția de director general, membru al Comitetului Directorilor al Patria Bank, pentru un mandat de patru ani începând cu data de 15 octombrie 2020. În această calitate, Burak Yildiran va conduce strategia de dezvoltare a băncii în susținerea antreprenoriatului local și clienților persoane fizice, precum și îmbunătățirea experienței clienților și dezvoltării proceselor digitale”, arată un comunicat al băncii.

Zoom a început să implementeze criptarea end-to-end CITEȘTE ȘI Zoom a început să implementeze criptarea end-to-end

Burak Yildiran are aproape 25 de ani de experiență în domeniul financiar-bancar și tehnologie, din care aproape 20 de ani petrecuți în cadrul Garanti BBVA. De-a lungul mandatului, a fost responsabil pentru domenii precum experiența clienților, managementul schimbării, proiecte Agile, digitalizare, transformare, leadership strategic, managementul talentelor și business development, scrie News.ro.

Burak Yildiran a fost timp de șase ani director general adjunct și manager operațiuni la Garanti BBVA Romania. Înainte de numirea sa la Patria Bank, în ultimii doi ani, a ocupat poziția de Chief Operations Officer în TotalSoft, conducând reorganizarea companiei și creșterea acesteia după preluarea de către LOGO Group.

Deține un MBA de la WU Executive Academy -Universitatea din Viena și un BA în Administrarea Afacerilor de la Universitatea Hacettepe.

”Exercitarea responsabilităților specifice de către Suleyman Burak Yildiran, în calitate de director general, membru al Comitetului Directorilor, se va realiza începând cu data comunicării aprobării prealabile de către Banca Naționala a României”, precizează banca.

Încetarea contractului de mandat al Danielei Elena Iliescu pentru funcția de director general, membru al Comitetului Directorilor al Patria Bank, va avea loc începând cu data comunicării aprobării prealabile de către Banca Națională a României pentru Suleyman Burak Yildiran (data de la care responsabilitățile de director general vor fi exercitate de Suleyman Burak Yildiran).

”Mandatul Danielei Iliescu a avut în primul rând obiectivul asigurării stabilității financiare a băncii, consolidării bazei de capital și creării unui cadru organizațional care să asigure o platformă solidă pentru planurile de creștere ale Patria Bank. De asemenea, în ședința din data de 14 octombrie 2020 Consiliul de Administrație al băncii a aprobat și numirea Danielei Elena Iliescu în funcția de director general adjunct –Divizia Risc, membru al Comitetului Directorilor, pentru un mandat de patru ani, mandatul începând să se calculeze de la data intrării în vigoare a acestuia (respectiv, data încetării mandatului de director general)”, mai arată banca.

Exercitarea responsabilităților se va realiza după încetarea mandatului de director general și după aprobarea prealabilă de către BNR. Astfel, Daniela Iliescu va coordona ariile Financiar și Riscîin cadrul Patria Bank.

Patria Bank estimează în acest an un profit net de 6,6 milioane lei, de trei ori și jumătate mai mic decât estimările de la începutul anului, de 23,1 milioane lei, însă mai mare comparativ cu rezultatul obținut anul trecut, de 5,3 milioane lei.

Patria Bank prognozează un venit net bancar de 153,4 milioane lei, față de 174,5 milioane lei, cât arătau estimările inițiale. În 2019, Patria Bank a realizat un venit net bancar de 167 milioane lei.

Patria Bank se așteaptă totodată la o creștere a soldului de credite acordate clientelei de la 1,588 miliarde lei la sfârșitul anului 2019 până la 1,975 miliarde lei la sfârșitul anului 2020.

”Estimările pentru anul 2020 au fost revizuite ca urmare a influenței pandemiei Covid-19. Astfel, volumul total de credite noi vândute a fost revizuit la 837,5 milioane lei, față de valoarea de 1,082 miliarde lei inclusă în bugetul aprobat de AGA și valoarea de 840,5 milioane lei înregistrată în 2019”, se arată într-un raport al băncii din luna iulie.

Patria Bank (simbol bursier PBK) este rezultatul fuziunii prin absorbție dintre fosta Banca Comercială Carpatica (ca entitate absorbantă) și fosta Patria Bank (ca entitate absorbită), fuziune ce a avut loc în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
suleyman burak yildiran
garanti bbva
patria bank