Indicele Robor la 3 luni a urcat la 3,11%, cel mai mare nivel din ultimele șapte săptămâni

Indicele Robor la 3 luni a urcat la 3,11%, cel mai mare nivel din ultimele șapte săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2019

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 3,11%, cel mai mare nivel din ultimele șapte săptămâni, potrivit datelor publicate vineri de Banca Națională a României (BNR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Miercuri, indicele a urcat la 3,03%.

Mesaj PSD: Singura instituție abilitată să administreze \ CITEȘTE ȘI Mesaj PSD: Singura instituție abilitată să administreze "controlat" cursul leu-euro este Banca Națională, care dispune în prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro ce îi permit să țină sub control variațiile de curs

Vineri, acesta a atins pragul de 3,11%, cel mai mare nivel din 3 decembrie 2018 (tot 3,11%) până în prezent.

Totodată, vineri, indicele Robor la șase luni a urcat la 3,34%. Acesta este cel mai mare nivel din 18 decembrie 2018, când a fost 3,34%.

Robor (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr