Indicele Robor la trei luni a stagnat pentru a șaptea oară consecutiv

Indicele Robor la trei luni a stagnat pentru a șaptea oară consecutiv
scris 19 dec 2018

Indicele Robor la trei luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,04%, pentru a șaptea oară consecutiv, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Națională a României (BNR).

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Luni, 10 decembrie, indicele a scăzut de la 3,08% la 3,04%, iar apoi a stagnat.

Skanska lansează construcția fazei a doua a proiectului Campus 6, o investiție de peste 76 milioane de euro CITEȘTE ȘI Skanska lansează construcția fazei a doua a proiectului Campus 6, o investiție de peste 76 milioane de euro

Totodată, indicele Robor la șase luni a scăzut, miercuri, la 3,33%. Marți, acest indice a crescut de la 3,33% la 3,34%.

Luni, acest indice a scăzut de la 3,34% la 3,33%, acesta fiind cel mai scăzut nivel din 3 iulie, când a fost 3,32%.

Guvernul a anunțat, marți, că va introduce, de la 1 ianuarie 2019, o ”taxă pe lăcomie” pe activele băncilor, acestea urmând să fie taxate diferențiat, în funcție de nivelul Robor la 3 și la 6 luni și speră să obțină suplimentar 3,6 miliarde de lei anul viitor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr