Indicii americani au reluat creșterile

Indicii americani au reluat creșterile

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mar 2022

Bursele din SUA au revenit pe creștere marți, în timp ce prețurile la titluri de stat americane au scăzut, în așteptarea creșterii dobâznilor de către Rezerva Federală (Fed).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 a urcat cu 1,13%, iar Dow Jones, cu 0,74%,

Indicele Nasdaq Composite, al bursei omonime, a crescut cu 1,95%.

Transport Trade Services propune un dividend cu randament de 3%. Câți bani iau fondurile de pensii administrate NN și fondatorii Dedeman CITEȘTE ȘI Transport Trade Services propune un dividend cu randament de 3%. Câți bani iau fondurile de pensii administrate NN și fondatorii Dedeman

Președintele Fed Jerome Powell a declarat luni că banca centrală trebuie să acționeze ”rapid” pentru a combate inflația, el adăugând că, dacă va fi necesar, ar putea fi aplicate creșteri mai mari decât de obicei ratei principale a dobânzii. Totuși, el a oferit asigurări că acest lucru nu va provoca o recesiune.

"Piața obligațiunilor răspunde așteptărilor de înăsprire a politicii monetare, iar piețele de capital spun că dacă Powell este încrezător în perspectivele de creștere, atunci activele de risc vor avea o evoluție bună. Răspunsul acțiunilor este puțin surprinzător", a declarat Seema Shah, responsabilă de strategie globală la Principal Global Investors, citată de Fianancial Times.
 
Luni, indicii americani au scăzut pe fondul declarațiilor lui Powell. Unii analiști cred că revenirea acțiunilor sugerează că investitorii nu sunt convinși că Fed va fi într-adevăr atât de agresivă cu înăsprirea politicii monetare.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed
titluri stat
titluri ameriacane
obligatiuni sua