Indicii bursieri americani, trași în jos de acțiunile din tehnologie

Indicii bursieri americani, trași în jos de acțiunile din tehnologie
scris 25 mai 2022

Indicii bursieri americani au încheiat predominant în scădere ședința de marți, cu un declin semnificativ pentru Nasdaq Composite, format în mare proporție din acțiuni din domeniul tehnologiei.

S&P 500 a pierdut circa 0,8%, iar Nasdaq Composite, 2,35%, adâncindu-se și mai mult în teritoriul bear market (cu un minus de circa 30% față de nivelul record atins anul trecut).

Dow Jones a urcat însă cu 0,15%.

Legea offshore a fost promulgată CITEȘTE ȘI Legea offshore a fost promulgată

Declinul a fost dictat de acțiunile din tehnologie, în special rețele sociale, în contextul agravării temerilor legate de încetinirea economiei gloable și creșterea dobânzilor.

Acțiunile Snap au încheiat în scădere cu 43% după un avertisment privind ratarea iminentă a țintelor de venit și profitabilitate,

Scăderea a declanșat un val de vânzări în rândul companiilor de social media.

Meta, compania mamă a Facebook, a închis în scădere cu 7,6%.

Snap și platforme precum Facebook concurează pentru a obține bani din publicitate într-un moment dificil. Cumpărătorii de publicitate se confruntă cu o economie șubredă, precum și cu schimbări în ceea ce privește confidențialitatea, cum ar fi restricțiile de urmărire impuse de Apple, care au încetinit afacerile aflate în plină expansiune în cea mai mare parte a pandemiei.

Și Tesla a pierdut aproape 7%, coborând sub prețul de includere în S&P 500.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
tehnologie
social media
snap
tesla
meta