Indicii de pe Wall Street au revenit joi pe scădere, ștergând majoritatea creșterilor din ședința precedentă

Indicii de pe Wall Street au revenit joi pe scădere, ștergând majoritatea creșterilor din ședința precedentă
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2020

Acțiunile de pe Wall Street au revenit joi pe scădere, ștergând cea mai mare parte a creșterilor înregistrate în ședința de tranzacționare precedentă, volatilitatea continuând să fie ridicată din cauza epidemiei de coronavirus care se extinde rapid. Indicii bursieri europeni au închis și ei în scădere, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones Industrial au închis în declin cu 3,5%, iar la minimul ședinței pierduse aproape 1.105 puncte. Indicele S&P 500 a coborât cu 3,3%, iar Nasdaq Compozite cu 3,1%, scrie News.ro.

Declinul acțiunilor s-a accentuat după ce randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a atins un minim istoric, de sub 0,9%.

Al șaptelea caz de infectare cu coronavirus, confirmat în România - Este o colegă de clasă a adolescentului de 16 ani din Timișoara CITEȘTE ȘI Al șaptelea caz de infectare cu coronavirus, confirmat în România - Este o colegă de clasă a adolescentului de 16 ani din Timișoara

Temerile că epidemia de coronavirus va perturba economia mondială au continuat să afecteze Wall Street, în timp ce țările au extins carantinele și restricțiile de călătorie.

California a declarat stare de urgență, după un deces provocat de coronavirus și un număr de 53 de cazuri de îmbolnăvire confirmate Numărul infecțiilor din New York s-a dublat la 22, odată cu creșterea numărul de teste efectuate.

Titlurile companiilor aeriene au fost efectate în mod special, provocând intrarea indicelui Dow Jones Transportation Average în piață ”bear”. Acțiunile United Airlines au scăzut cu 13,4%, iar titlurile American Airlines cu 13,2%, înregistrând cea mai slabă evoluție de după 2016.

Miercuri, indicele Dow Jones consemnase a doua sa mare creștere măsurată în puncte, datorită victoriilor obținute de Joe Biden în alegerile primare democrate din Super Tuesday.

În Europa, indicele pan-european Stoxx 600 a scăzut cu 1,4%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,6%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,5%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,9%. La Milano, indicele FTSE MIB a pierdut 1,8%, iar la Madrid indicele IBEX 35 a coborât cu 2,55%.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bursa