ING Bank România a înregistrat un avans de 16% al veniturilor în primul trimestru

ING Bank România a înregistrat un avans de 16% al veniturilor în primul trimestru
scris 14 mai 2019

ING Bank România a anunțat, marți, că a înregistrat un avans de 16% al veniturilor în primul trimestru, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 491 milioane lei (103,1 milioane euro), în condițiile creșterii atât a bazei de clienți, cât și a activității acestora. În plus, banca a anunțat că directorul general Michal Szczurek va prelua o nouă poziție în grupul financiar olandez ING.

Profitul brut este de 222 milioane lei, cu 4% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în urma unei evoluții pozitive în condiții de piață dificile, scrie News.ro.

”Veniturile au crescut cu 16%, la 491 milioane lei, datorită volumelor de activitate crescute. Costurile operaționale au crescut și ele cu 7%, la 221 milioane, influențate în special de dinamica costurilor salariale și a costurilor de reglementare”, se arată în comunicat.

Decizie: Lucrările la blocul-turn din Floreasca, proiect de 100 milioane euro pentru care locuitorii cartierului au chemat Garda de Mediu, pot continua CITEȘTE ȘI Decizie: Lucrările la blocul-turn din Floreasca, proiect de 100 milioane euro pentru care locuitorii cartierului au chemat Garda de Mediu, pot continua

Costul cu deprecierea activelor a crescut la 48 milioane lei, ca urmare a constituirilor de provizioane suplimentare pentru portofoliul de credite de consum, spre deosebire de anul trecut când banca a beneficiat de o eliberare de provizion pentru expunerile corporative. Rata creditelor neperformante a ajuns la 3,5% în primul trimestru, ușor mai ridicată față de finalul anului trecut, însă semnificativ sub media pieței. Profitul net al companiei a ajuns la finalul primului trimestru la 197 milioane lei.

”Volumul creditelor acordate a crescut cu 4,6 miliarde lei pe parcursul ultimelor 12 luni, ajungând la 26,1 miliarde lei (+22%), cu creșteri semnificative atât în segmentul persoanelor fizice, cât și al persoanelor juridice. Cota de piață a crescut cu 1,1% față de martie 2018, la 10,1%”, se arată în comunicat.

Soldul fondurilor atrase a crescut cu 11% în ultimul an, cu o creștere de 3,1 miliarde lei și totalizând 31,05 miliarde lei la finalul lunii martie. Cota de piață a băncii pe acest segment a ajuns la 9%, comparativ cu 8,8% în primul trimestru al anului trecut, creșterea datorându-se în special dezvoltării portofoliului dedicat persoanelor fizice, potrivit băncii.

În plus, după un mandat de 7 ani în România, directorul general Michal Szczurek va prelua o nouă poziție în grupul ING, urmând să gestioneze divizia de retail ING Asia.

”Pe parcursul șederii lui în România, ING Bank a crescut la o cotă de piață de 10,1% în segmentul de creditare, de la 4,5% cât înregistra în 2012, fără nicio achiziție, fiind singura bancă internațională din top 10 cu această realizare. Pe parcursul ultimilor 4 ani, segmentul de retail a raportat o creștere a numărului de clienți de două cifre, în timp ce segmentul de mid-corporate și-a dublat cota de piață în ultimii 3 ani”, se arată în comunicat.

Primele luni ale acestui an au mai adus schimbări în managementul ING, cu Răzvan Sighinaș alăturându-se conducerii ING din martie, în rolul de CIO (Chief Information Officer).

”Răzvan are o experiență de 18 ani în domeniul IT, după ce a început ca software engineer, ocupând apoi roluri operaționale și senior management în SUA și Europa pentru jucători mari ai industriei precum Oracle, Vodafone sau Electronic Arts”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
michal szczurek