Intesa Sanpaolo și-a îmbunătățit estimările privind ținta de profit în 2023

Intesa Sanpaolo și-a îmbunătățit estimările privind ținta de profit în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Intesa Sanpaolo SpA, cea mai mare bancă din Italia, și-a îmbunătățit vineri estimările privind ținta de profit în 2023, după ce majorarea dobânzilor a dus la o creștere peste așteptări a câștigurilor trimestriale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În ultimele trimestre, creditorii italieni au depășit estimările de profit, majorându-și în consecință obiectivele anuale, pe fondul sporirii veniturilor nete obținute din dobânzi, scrie Agerpres.

Tranzacție - Aeroitalia cumpără o companie aeriană românească CITEȘTE ȘI Tranzacție - Aeroitalia cumpără o companie aeriană românească

În trimestrul trei din 2023, Intesa a raportat un profit net de 1,90 miliarde de euro, în timp ce analiștii se așteptau la 1,77 miliarde de euro.

Creditorul se așteaptă în acest an la un profit net de peste 7,5 miliarde de euro, după ce în mai estima un nivel de peste șapte miliarde de euro. De asemenea, veniturile nete din dobânzi ar urma să depășească anul acesta 14 miliarde de euro și să continue să crească în 2024-2025.

În noiembrie, Intesa va plăti acționarilor dividende interimare de 2,6 miliarde de euro. 

Recent, Intesa Sanpaolo a semnat acord cu JC Flowers pentru a cumpăra First Bank România.

Operatorul aerian scandinav SAS a obținut o finanțare de 500 de milioane de dolari pentru restructurare CITEȘTE ȘI Operatorul aerian scandinav SAS a obținut o finanțare de 500 de milioane de dolari pentru restructurare

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
banca