Israelul vrea să interzică tranzacționarea la bursă a companiilor bazate pe monede virtuale

Israelul vrea să interzică tranzacționarea la bursă a companiilor bazate pe monede virtuale
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2017

Autoritatea de reglementare a sectorului financiar din Israel va propune interzicerea tranzacționării la bursa din Tel Aviv a acțiunilor companiilor care au ca obiect de activitate bitcoin sau alte monede virtuale, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele Autorității pentru Instrumente Financiare din Israel (Israel Securities Authority, ISA), Shmuel Hauser, a afirmat la conferința de afaceri Calcalist că va face această propunere săptămâna viitoare. Dacă va fi aprobată,  propunerea va fi audiată public, iar ulterior legislația referitoare la activitatea bursei de valori va fi modificată, arată news.ro.

”Dacă o companie are ca obiect principal de activitate monedele virtuale nu o vom accepta. Dacă este deja listată, o vom suspenda”, a spus Hauser said, adăugând că ISA trebuie să găsească legislația potrivită pentru astfel de companii.

EXCLUSIV Andrei Dudoiu, director general adjunct al Băncii Transilvania, pleacă din bancă după 15 ani pentru proiecte personale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Andrei Dudoiu, director general adjunct al Băncii Transilvania, pleacă din bancă după 15 ani pentru proiecte personale

Hauser nu a menționat ce companii ar fi afectate, dar cel puțin două companii listate la bursa din Tel Aviv consideră că monedele virtuale sau tehnologia din spatele acestora sunt esențiale pentru afacerile lor, respectiv Blockchain Mining și Fantasy Network.

Acțiunile Blockchain, care duminică și-a schimbat numele din Natural Resources, au crescut cu circa 5.000% în ultimele câteva luni, după ce a anunțat că se va reorienta dinspre minerit de aur și fier la mineritul  de monede virtuale. Luni, acțiunile Blockchain au scăzut cu circa 4,2%.

Fantasy Networks, fostă companie de jocuri, a anunțat în această lună că analizează posibilitatea de a se implica în sectorul blockchain, tehnologia pe care se bazează monedele virtuale. Acțiunile companiei au crescut ulterior de patru ori, dar în ultimele două săptămâni au scăzut cu 50%.

Bitcoin s-a apreciat marți cu 10%, continuând redresarea din ultimele câteva zile, fiind tranzacționată cu o treime peste un minim de sub 12.000 de dolari pe unitate atins săptămân trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
bursa