Lagarde, recent nominalizată la șefia BCE, a demisionat din postul de director general al FMI

Lagarde, recent nominalizată la șefia BCE, a demisionat din postul de director general al FMI
scris 16 iul 2019

Christine Lagarde, recent nominalizată pentru postul de președinte al Băncii Centrale Europene (BCE), a demisionat de la conducerea Fondului Monetar Internațional (FMI) cu efect din data de 12 septembrie, a anunțat FMI marți.

Potrivit FMI, procesul de selectare a următorului director general va fi inițiat rapid, interimatul la șefia instituției urmând să fie asigurat în continuare de David Lipton. Lipton a preluat conducerea interimară pe 3 iulie, la o zi după ce Christine Lagarde a fost nominalizată la președinția BCE.  

“Dorim să ne exprimăm cea mai mare apreciere față de tot ce a făcut directorul general Lagarde pentru instituție. Moștenirea realizărilor sale a lăcat o amprentă durabilă asupra Fondului. Sub îndrumarea sa, Fondul și-a ajutat cu succes membrii să navigheze o serie complexă și fără precedent de provocări, printre care impactul crizei financiare și al replicilor ulterioare”, arată board-ul FMI într-un comunicat.

Lagarde (63 ani), fost ministru de Finanțe al Franței, a preluat conducerea FMI în 2011, fiind prima femeie desemnată în postul de director al instituției. Dacă va primi aprobarea Parlamentului European, ea va deveni și prima femeie de la șefia BCE. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
christine lagarde
fmi
bce
nominalizare
demisie