Șefa FMI, Christine Lagarde, propusă la conducerea Băncii Centrale Europene în locul lui Draghi

Șefa FMI, Christine Lagarde, propusă la conducerea Băncii Centrale Europene în locul lui Draghi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 iul 2019

Liderii Uniunii Europene analizează o eventuală numire a directorului Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, la conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), scrie Bloomberg, care citează mai multe persoane la curent cu discuțiile.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit acestora, președintele francez, Emmanuel Macron, a propus ca Lagarde să preia șefia BCE de la Mario Draghi, iar ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, să devină următorul președinte al Comisiei Europene, în locul lui Jean Claude-Juncker.

Lagarde (63 ani), fost ministru de Finanțe al Franței, ar fi prima femeie de la conducerea BCE, după ce în 2011 a devenit prima femeie desemnată în postul de director al FMI. De asemenea, ar fi și primul președinte al BCE care nu este economist de profesie.

Apel de la FMI pentru țările industrializate: Reduceți tarifele, coborâți barierele comerciale CITEȘTE ȘI Apel de la FMI pentru țările industrializate: Reduceți tarifele, coborâți barierele comerciale

Lagarde a spus recent că economia mondială trece printr-o perioadă dificilă și a sfătuit băncile centrale să continue să își ajusteze politicile ca răspuns. În trecut, a felicitat angajamentul lui Draghi de a face "tot ce este necesar" pentru salvarea monedei euro și a îndemnat guvernele să facă mai mult pentru a preveni apariția unor noi crize financiare și economice.

Oficialii UE s-au întâlnit, marți, pentru a treia zi de negocieri cu privire la desemnarea următoarei echipe care va conduce instituțiile-cheie ale blocului. Candidații propuși până acum să ocupe funcțiile de președinte al Comisiei Europene, președinte al Parlamentului European, reprezentant pentru Afacerile Externe, președinte al Consiliului European și președinte al BCE nu au reușit să obțină sprijinul necesar din partea statelor membre.

Președinția brațului executiv al UE este principala cauză a blocajului, deoarece necesită aprobarea unui Parlament European divizat.

Ministrul german al Apărării este cea mai nouă propunere pentru șefia Comisiei Europene, după ce mai multe state din Europa de Est și membrii Parlamentului Popular European (PPE) au respins o propunere anterioară privind desemnarea lui Frans Timmermans  pentru acest post.

viewscnt
Afla mai multe despre
christine lagarde
fmi
bce
banca centrala europeana
conducere
propunere
comisia europeana
ursula von der leyen
candidati