Lira sterlină se retrage în fața dolarului, după ce Camera Comunelor a anunțat că May nu poate supune din nou la vot același acord de Brexit

Lira sterlină se retrage în fața dolarului, după ce Camera Comunelor a anunțat că May nu poate supune din nou la vot același acord de Brexit
scris 18 mar 2019

Lira sterlină s-a depreciat în raport cu dolarul american în a doua parte a tranzacțiilor de astăzi, după ce președintele Camerei Comunelor a atenționat Guvernul condus de Theresa May că nu poate supune din nou la vot acordul de Brexit fără ca acesta să fi fost modificat substanțial înainte.

În jurul orei 19:00 (ora României), o liră cumpăra 1,3221 dolari, fiind în scădere cu 0,53% față de referința de la închiderea tranzacțiilor vineri. Anterior, moneda britanică a atins un minim intraday de 1.3184 dolari.

Președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a avertizat Guvernul britanic că nu poate înainta Parlamentului pentru un nou vot aceeași versiune a acordului privind Brexitul care a fost respinsă deja de două ori.

Electroargeș, randament al dividendului de aproape 10% CITEȘTE ȘI Electroargeș, randament al dividendului de aproape 10%

Dacă Guvernul vrea să prezinte o nouă propunere, atunci Parlamentul o va vota, a precizat Bercow, citat de Bloomberg.

Legislatorii britanici au respins pentru a doua oară, săptămâna trecută, proiectul acordului de Brexit negociat de Guvern cu autoritățile de la Bruxelles. Ulterior, parlamentarii au votat în favoarea amânării termenului ieșirii țării din Uniunea Europeană, prevăzut pentru 29 martie.

Potrivit presei britanice, premierul Theresa May intenționa să supună din nou la vot textul acordului în prima parte a acestei săptămâni, însă mai mulți miniștri au indicat că planul ar putea fi abandonat.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
dolar
brexit
parlament
vot
theresa may