Marile burse europene au închis în scădere, după de BCE a lăsat nemodificate dobânzile și a afirmat că măsurile de stimulare actuale sunt suficiente

Marile burse europene au închis în scădere, după de BCE a lăsat nemodificate dobânzile și a afirmat că măsurile de stimulare actuale sunt suficiente
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2020

Marile burse europene au încheiat tranzacțiile de joi în scădere, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a lăsat dobânzile nemodificate, a apreciat că măsurile de stimulare actuale sunt suficiente și că vor fi folosite probabil în totalitate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în declin cu 0,6%. Indicele britanic FTSE 100 a scăzut cu 0,16%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,21%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,38%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 0,25%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid a coborât cu 0,60%, scrie News.ro.

LVMH renunță la achiziția de peste 16 miliarde de dolari a Tiffany. Compania americană de bijuterii dă în judecată grupul francez CITEȘTE ȘI LVMH renunță la achiziția de peste 16 miliarde de dolari a Tiffany. Compania americană de bijuterii dă în judecată grupul francez

Președinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat că banca centrală urmărește cu atenție implicațiile unui euro puternic. În condițiile în care redresarea economică încetinește,  există o așteptare că instituția va oferi la un moment dat noi măsuri de stimulare.

”Tonul echilibrat adoptat de BCE la întâlnirea de astăzi a fost mai puțin permisiv decât se așteptau mulți investitori”, a declarat Jai Malhi, analist la J.P. Morgan Asset Management.

”Lipsa schimbării în politica BCE are legătură mai mult cu eficiența redusă a opțiunilor rămase decât cu mulțumirea băncii față de actuala stare a economiei”, a mai spus analistul.

Piețele au urmărit cu atenție și fluctuațiile  recente a relațiilor dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană referitoare la Brexit.

UE a cerut Marii Britanii să renunțe urgent la planul de a modifica tratatul de retragere, dar guvernul premierului Boris Johnson a refuzat, continuând să susțină un proiect de lege care ar putea anula discuțiile din ultimii patru ani referitoare la Brexit.

Indicele băncilor europene .SX7P a scăzut cu 0,5%, iar cel al acțiunilor din sectorul turismului, .SXTP, a urcat cu 0,7%, după declinul accentual consemnat în ședința de tranzacționare  precedentă.

Titlurile LVMH au avansat cu 0,1% după ce grupul francez producător de bunuri de lux a anunțat că va da la rândul su în judecată compania americană Tiffany, pe care o acuză de management defectuos în timpul crizei noului coronavirus, după ce lanțul american de  magazine de bijuterii a acuzat grupul francez că încearcă să se retragă din acordul de preluare de 16 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
banca centrală europeana