Masa monetară a crescut

Masa monetară a crescut
scris 27 aug 2019

Masa monetară în sens larg a urcat cu 8,6% (4,3% în termeni reali) în iulie, față de aceeași lună a anului anterior, până la 391,42 miliarde lei (82,8 miliarde euro), arată datele Băncii Naționale a României (BNR), publicate luni.

Față de luna iunie 2019, aceasta a crescut cu 0,2% (0,4% în termeni reali), iar în raport cu iulie 2018 masa monetară s-a majorat cu 8,6% (4,3% în termeni reali), potrivit BNR.

În iulie, față de aceeași lună a anului anterior, din totalul masei monetare, masa monetară în sens restrâns (numerarul aflat în circulație în afara sistemului bancar și depozitele overnight) a înregistrat un avans de 12,6%, până la 246,622 miliarde de lei, scrie News.ro.

Ramona Mănescu a anunțat că refuză să renunțe la postul de ministru de Externe CITEȘTE ȘI Ramona Mănescu a anunțat că refuză să renunțe la postul de ministru de Externe

Totodată, masa monetară în sens intermediar (masa monetară în sens restrâns plus depozitele cu durata inițială de până la doi ani inclusiv) a înregistrat o creștere de 8,7%, până la 391,42 miliarde de lei.

Masa monetară în sens larg cuprinde masa monetară în sens intermediar și alte instrumente financiare (împrumuturi din operațiuni repo, acțiuni/unități ale fondurilor de piață monetară, titluri de natura datoriei cu maturitatea de până la doi ani inclusiv).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bnr
masa monetara