Micii investitori de pe Reddit par să piardă din avânt: GameStop și AMC Entertainment înregistrează scăderi de două cifre

Micii investitori de pe Reddit par să piardă din avânt: GameStop și AMC Entertainment înregistrează scăderi de două cifre
scris 2 feb 2021

Acțiunile GameStop și AMC Entertainment, ale căror cotații au fost puternic susținute de plasamentele micilor investitori de pe Reddit, înregistrează, marți, scăderi abrupte.

"Avântul operațiunii de short squeeze a ajuns la inevitabilul final", spune Mark Taylor, trader la Mirabaud Securities, citat de Bloomberg.

Musk îl denumește pe CEO-ul Robinhood ca fiind “Vlad Țepeș al acțiunilor”: Oamenii vor adevărul despre ce s-a întâmplat cu GameStop CITEȘTE ȘI Musk îl denumește pe CEO-ul Robinhood ca fiind “Vlad Țepeș al acțiunilor”: Oamenii vor adevărul despre ce s-a întâmplat cu GameStop

Investitorii de retail au început, prin intermediul platformelor online, un "război" împotriva fondurilor de hedging și au pariat în masă pe activele vizate de short selling (vânzare în lipsă). Cel mai cunoscut caz este cel al tranzacțiilor cu acțiuni GameStop. 

Vocile care susțin că micii investitori vor pierde bătălia cu fondurile nu au întârziat să apară.

Acțiunile retailerului american de jocuri video GameStop pierd, marți, 34% în tranzacțiile premarket, în jurul orei 14:00 (ora Românie)i. Luni, acțiunile companiei au scăzut cu peste 30%.

AMC Entertainment, cel mai mare operator de cinematografe, scade cu circa 25%.

Argintul se tranzacționează în scădere cu peste 6%, după ce luni a atins cel mai ridicat nivel din 2013. Metalul a intrat, în weekend, în atenția investitorilor de retail care își coordonează tranzacțiile prin intermediul unor platforme de forumuri online precum Reddit.

Rămâne de văzut dacă scăderi de astăzi reprezintă sfârșitul luptei între investitorii de retail de pe forumuri și vânzătorii în lipsă sau doar un episod temporar de volatilitate.

Vânzarea în lipsă (short selling-eng.) presupune împrumutarea acțiunilor de la un broker și vânzarea lor, urmând ca, ulterior, vânzătorul să cumpere acțiunile din piață și să le restituie brokerului. Operațiunea este profitabilă atunci când prețul acțiunilor scade comparativ cu prețul din momentul împrumutului. În caz contrar, vânzătorul în lipsă poate fi nevoit să răscumpere acțiunile la un preț mai mare, pentru a-și limita pierderile. Creșterea rapidă a prețului la care acțiunile respective se tranzacționează, pe fondul cererii mari, îngreunează acoperirea pozițiilor pentru speculatori, care acumulează astfel pierderi (short squeeze).

viewscnt
Afla mai multe despre
amc entertainment
gamestop
argint
reddit
short squeeze
shor selling
investitori reddit