Uniunea Europeană vrea ca euro să devină monedă de referință pentru tranzacțiile internaționale cu hidrogen

Uniunea Europeană vrea ca euro să devină monedă de referință pentru tranzacțiile internaționale cu hidrogen
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2021

Uniunea Europeană dorește ca euro să devină monedă de referință pentru tranzacțiile internaționale cu hidrogen, în cadrul proiectelor sale pentru surse curate de energie, a declarat, luni, comisarul pentru Energie Kadri Simson, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

UE intenționează să extindă masiv producția de energie regenerabilă și de hidrogen, pe parcursul acestui deceniu, pentru a deveni ”neutră față de mediu”, respectiv ca bloculor celor 27 de state membre să nu mai emită gaze cu efect de seră, scrie News.ro.

Musk îl denumește pe CEO-ul Robinhood ca fiind “Vlad Țepeș al acțiunilor”: Oamenii vor adevărul despre ce s-a întâmplat cu GameStop CITEȘTE ȘI Musk îl denumește pe CEO-ul Robinhood ca fiind “Vlad Țepeș al acțiunilor”: Oamenii vor adevărul despre ce s-a întâmplat cu GameStop

Unul dintre obiectivele Comisiei Europene este ca până în 2030 să dețină echipamente cu o capacitate de 40 de GW care să utilizeze energie regenerabilă pentru a produce hidrogen. Acesta va fi folosit drept carburant în industrie și transporturile de mare tonaj.

În prezent, UE are o capacitate de producție a hidrogenului din surse regenerabile de 1 GW.

Comisia mai dorește să creeze un comerț transfrontalier cu hidrogen cu state aflate în apropiere cum ar fi Ucraina sau Maroc, care, potrivit grupurilor industriale, pot găzdui capacități de producere a hidrogenuui de 40 GW până în 2030.

Bruxelles-ul are obiectivul de a folosi piața nascentă a hidrogenului pentru ca euro să devină moneda de referință în tranzacțiile internaționale cu acest gaz.

”Vedem un mare potențial pentru rolul euro de monedă de referință în comerțul internațional al energiei durabile”, a afirmat Simson într-un eveniment online găzduit de școala de business Esade din Barcelona.

La un nivel mai larg, Bruxelles-ul dorește să promoveze rolul internațional al euro pentru a ajuta companiile europene să gestioneze riscurile valutare și costurile și să protejeze economia blocului comunitar de șocurile valutare.

Anul viitor, compania va revizui regulile referitoare la undicii folosiți ca referințe în instrumentele financiare și contracte, cu scopul de a crea indici denominați în euro pe piețele în formare, cum este cea a hidrogenului.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
hidrogen
euro