Microsoft a obținut rezultate trimestriale peste așteptări datorită serviciilor cloud

Microsoft a obținut rezultate trimestriale peste așteptări datorită serviciilor cloud
scris 25 apr 2019

Microsoft a obținut în trimestrul încheiat în martie rezultate financiare peste așteptările analiștilor de pe Wall Street, datorită diviziei de cloud computing Azure și a tranziției către versiunea pe bază de abonament a soft-ului Office, informații care au dus la creșterea cotației acțiunilor grupului cu peste 2%, transmite Reuters.

Veniturile totale au crescut cu 14%, la 30,57 miliarde de dolari, în trimestrul trei fiscal încheiat la 31 martie, depășind o medie a estimărilor analiștilor de 29,84 de miliarde de dolari, potrivit datelor firmei de analiză Refinitiv, scrie News.ro

Apple este acuzată că a folosit recunoașterea facială în magazinele sale CITEȘTE ȘI Apple este acuzată că a folosit recunoașterea facială în magazinele sale

Profitul net a crescut la 8,81 de miliarde de dolari, respectiv 1,15 dolari pe acțiune, de la 7,42 miliarde de dolari, sau 96 de cenți pe acțiune, în urmă cu un an.

Vânzările din al treilea trimestru foscal ale diviziei cloud Azure au crescut cu 73% față de intervalul similar al anului trecut.

”Companii mari din toate industriile au încredere în serviciile cloud ale Microsoft. Accelerăm inovațiile cloud și edge astfel încât clienții noștri să își dezvolte capacitățile digitale tot mai necesare pentru a concura și a crește”, a afirmat directorul general al Microsoft, Satya Nadella, în raportul financiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
cloud