National Bank of Greece vinde asigurătorul Garanta din România către olandezii de la Exin

National Bank of Greece vinde asigurătorul Garanta din România către olandezii de la Exin
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 iun 2017

Grupul elen National Bank of Greece (NGB) a ajuns la un acord de vânzare a participației majoritare pe care o deține la asigurătorul Garanta din România către compania olandeză Exin Financial Services, pentru 16,8 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția face parte dintr-un acord mai amplu, care prevede vânzarea către olandezi a 75% din divizia de asigurări Ethniki, acționarul majoritar al Garanta, cu o participație de aproape 95%.

Rețeaua NGB va continua timp de 10 ani să furnizeze produsele Ethiniki, potrivit acordului încheiat de cele două companii.

Pe lângă NGB, Garanta îi are ca acționari minoritari și pe Jean Valvis, patronul firmei care produce Aqua Carpatica, precum și Compania Națională Poșta Română.

Canadienii de la Gabriel Resources încep atacul și cer despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari de la statul român CITEȘTE ȘI Canadienii de la Gabriel Resources încep atacul și cer despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari de la statul român

Garanta este și asigurătorul celor două depozite care au ars, săptămâna aceasta, în comuna Balotești, în apropiere de complexul Therme.

Potrivit unor surse din piață, suma asigurată totală, în cazul celor două depozite care au ars la Balotești, se ridică la 4 milioane de euro. Aceasta este, însă, suma maximă și nu reprezintă neapărat valoarea despăgubirii care va trebui achitată de către asigurător. Această valoare va fi stabilită în urma procesului de evaluare.

Pe lângă Garanta, NGB mai este prezentă în România prin Banca Româneasă și alte câteva societăți din domeniul financiar.

Profit.ro a anunțat în exclusivitate, la începutul lunii martie, că OTP poartă discuții avansate cu National Bank of Greece (NBG) în vederea achiziției participației de peste 99% deținute la Banca Românească. Potrivit informațiilor disponibile, OTP Bank se așteaptă să afle până la jumătatea lunii iulie dacă oferta sa a fost acceptată sau nu.

NGB se află într-un proces de restructurare după ce și-a asumat în fața Comisei Europene reducerea activelor din afara Greciei.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanta
asigurari
ethniki
exin
balotesti
vanzare
banca romaneasca
otp
ngb