Mugur Isărescu, Florin Georgescu și Leonard Badea, propunerile PSD pentru Banca Națională

Mugur Isărescu, Florin Georgescu și Leonard Badea, propunerile PSD pentru Banca Națională
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2019

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că PSD va susține candidaturile lui Mugur Isărescu, Florin Georgescu și Leonard Badea pentru conducerea Băncii Naționale. Dăncilă a precizat că s-a dorit ”o abordare foarte corectă”, astfel încât, în funcție de ponderea în Parlament, fiecare partid are alocat un anumit număr de posturi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Viorica Dăncilă a fost întrebat, luni, dacă PSD va susține candidatura lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat în frunrtea BNR și a răspuns: ”Este important și guvernatorul, dar și modul în care s-a lucrat de această dată. În funcție de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic, au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă și acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României”, scrie News.ro.

ANALIZĂ PROFIT TV Câștiguri record în luna iunie pentru principalii indici bursieri americani CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Câștiguri record în luna iunie pentru principalii indici bursieri americani

Aceasta a confirmat că PSD îl va susține pe Isărescu, dar a preciat care mai sunt posturile care revin irmațiunii.

”Da, susținerea este pentru Mugur Isărescu. În același timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator și un alt post în executiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD”, a anunțat, luni, Viorica Dăncilă.

În 3 iulie, Parlamentul va vota noua conducere a BNR.

Mugur Isărescu, susținut de PSD și ALDE pentru un nou mandat de guvernator pentru cinci ani, conduce instituția de 30 de ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mugur isărescu
florin georgescu
bnr