Musk, atacat de mai mulți investitori de pe piața crypto pentru manipularea criptomonedei Dogecoin

Musk, atacat de mai mulți investitori de pe piața crypto pentru manipularea criptomonedei Dogecoin
scris 2 iun 2023

Mai mulți investitori de pe piața crypto au propus o acțiune în justiție împotriva miliardarului Elon Musk (Tesla, SpaceX, Twitter, PayPal), pe care îl acuză că le-ar fi provocat pierderi de miliarde de dolari, prin manipularea criptomonedei Dogecoin, transmite Reuters.

Vorbim de un nou episod al disputei legale începute anul trecut de mai mulți investitori care au cumpărat Dogecoin, în perioada în care Musk menționa această criptomonedă în tot felul de ieșiri publice ale sale, iar acum oamenii s-au trezit cu pierderi mari, în urma scăderii valorii Dogecoin, arată news.ro.

Decizie a Tribunalului în cazul Euroins CITEȘTE ȘI Decizie a Tribunalului în cazul Euroins

Astfel, într-un dosar depus, miercuri seara, 31 mai 2023, la Tribunalul federal din Manhattan, New York, investitorii au acuzat  că Musk s-ar fi folosit de postări pe Twitter, influenceri online plătiți, apariția sa din 2021 la „Saturday Night Live” de la NBC și alte „cascadorii publicitare”, pentru a face tranzacții  profitabile pentru el, pe seama lor, prin mai multe portofele Dogecoin, controlate de el și de Tesla.

Potrivt reclamanților, aceste fapte au inclus și episodul din aprilie 2023, în care Musk a vândut criptomonede Dogecoin în valoare de aproximativ 124 de milioane de dolari, după ce a înlocuit logo-ul păsării albastre al Twitter cu logo-ul Dogecoin (câinele shiba inu), ceea ce ar fi dus la o creștere cu 30% a prețului Dogecoin.

Musk cumpărase Twitter în octombrie 2022.

Ministrul Economiei: Dacă instanța va constata că măsurile dispuse de ANPC nu sunt fundamentate corespunzător, vom lua măsurile în consecință CITEȘTE ȘI Ministrul Economiei: Dacă instanța va constata că măsurile dispuse de ANPC nu sunt fundamentate corespunzător, vom lua măsurile în consecință

„O campanie intenționată de lătrat de carnaval, manipulare a pieței și comerțul privilegiat” i-a permis lui Musk să fraudeze investitorii, să se promoveze pe sine și pe companiile sale, se arată în dosar.

Alex Spiro, avocatul lui Musk, a refuzat joi să facă vreun comentariu în această speță. De asemenea, un avocat al Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea presei.

Nici avocatul investitorilor reclamanți nu a răspuns imediat unei cereri pentru comentarii.

În acontext, investitorii reclamanți l-au acuzat pe Musk, unul dintre cel mai bogați oameni din lume, că a crescut în mod deliberat prețul Dogecoin cu peste 36.000% în doi ani pentru ca apoi să-l lase să se prăbușească.

Ei au inclus ultimele acuzații într-o a treia plângere modificată, într-un proces care a început în iunie 2022.

Musk și Tesla au cerut în martie respingerea celei de-a doua plângeri modificate, numind-o „o operă fantezistă de ficțiune”, iar pe 26 mai 2023 au declarat că un alt amendament este nejustificat.

BNR se așteaptă la creșterea presiunii pe salarii. Estimările băncii centrale privind încetinirea ușoară a economiei au fost deja infirmate. Ce spune despre cursul de schimb CITEȘTE ȘI BNR se așteaptă la creșterea presiunii pe salarii. Estimările băncii centrale privind încetinirea ușoară a economiei au fost deja infirmate. Ce spune despre cursul de schimb

Într-un ordin de miercuri, judecătorul de district american Alvin Hellerstein a spus că va accepta „probabil” a treia plângere modificată, spunând că inculpații nu ar fi probabil prejudiciați.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
dogecoin