Nvidia atinge un nou maxim istoric după rezultatele record, însă raliul din tech se estompează. "A început o nouă eră de calcul."

Nvidia atinge un nou maxim istoric după rezultatele record, însă raliul din tech se estompează. "A început o nouă eră de calcul."
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 aug 2023

Acțiunile Nvidia au urcat la un nou maxim istoric, după ce producătorul american de cipuri, aflat în fruntea cursei globale pentru inteligența artificială, a surprins analiștii cu o prognoză mult peste așteptări privind veniturile din trimestrul al treilea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Nvidia s-au apreciat cu până la 6,7% în debutul tranzacțiilor, la 502,66 dolari/unitate, cea mai ridicată valoare de la listarea companiei.

În jurul orei 17:40 (ora României), acțiunile companiei erau cotate la 484,45 dolari, în creștere cu 2,8% față de referința de miercuri.

Nvidia obține venituri record și oferă o prognoză chiar mai optimistă pentru trimestrul în curs, alimentată de cererea pentru AI. Acțiunile cresc CITEȘTE ȘI Nvidia obține venituri record și oferă o prognoză chiar mai optimistă pentru trimestrul în curs, alimentată de cererea pentru AI. Acțiunile cresc

Indicele Nasdaq Composite se deprecia cu 0,5% la ora menționată, S&P 500 consemna un declin de 0,2%, iar Dow Jones era în stagnare.

Acțiunile americane au deschis în creștere sesiunea de joi, însă câștigurile s-au evaporat rapid, în contextul în care raliul pre-market al companiilor tehnologice, alimentat de previziunile optimiste oferite de Nvidia, a pierdut din avânt.

Nvidia a raportat venituri record de 13,5 miliarde de dolari în al doilea trimestru și a oferit o prognoză mult peste așteptări pentru trimestrul în curs, pe fondul cererii în creștere pentru procesoarele sale AI în centrele de date.

Compania estimează venituri de aproximativ 16 miliarde de dolari pentru trimestrul fiscal ce se va încheia în octombrie, comparativ cu o prognoză medie a analiștilor privind venituri de 12,5 miliarde de dolari.

De asemenea, Nvidia a aprobat răscumpărări suplimentare de acțiuni în valoare de 25 de miliarde de dolari.

Banca țărilor BRICS vrea să reducă dependența de dolar în lume. Ce împrumuturi va acorda CITEȘTE ȘI Banca țărilor BRICS vrea să reducă dependența de dolar în lume. Ce împrumuturi va acorda

"A început o nouă eră de calcul", a declarat directorul general, Jensen Huang, citat de Bloomberg.

Companiile din întreaga lume se orientează către un sistem de calcul mai puternic, care poate gestiona inteligența artificială generativă de tip ChatGPT, a adăugat Huang.

Nvidia, care a devenit, recent, primul producător de cipuri cu o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari, a câștigat 230% în valoare de la începutul anului și a fost cel mai mare contribuitor la avansul de 36% la nivelul indicelui Nasdaq 100.

Perspectivele optimiste subliniază poziția Nvidia de principal beneficiar al boom-ului inteligenței artificiale. Confruntați cu o creștere a cererii pentru chatbots și alte instrumente, operatorii de centre de date își fac provizii de procesoare Nvidia, capabile să facă față volumelor mari de muncă cerute de inteligența artificială.

Huang este "nașul inteligenței artificiale", a proclamat analistul Dan Ives de la Wedbush într-o notă recentă. Averea netă a lui Huang a crescut de la aproximativ 14 miliarde de dolari la 43 de miliarde de dolari în acest an, potrivit calculelor Forbes.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
actiuni nvidia
capitalizare nvidia
venituri record
cipuri inteligenta artificiala
semiconductori |