Nvidia obține venituri record și oferă o prognoză chiar mai optimistă pentru trimestrul în curs, alimentată de cererea pentru AI. Acțiunile cresc

Nvidia obține venituri record și oferă o prognoză chiar mai optimistă pentru trimestrul în curs, alimentată de cererea pentru AI. Acțiunile cresc
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 aug 2023

Acțiunile Nvidia au crescut puternic în tranzacțiile after-hours miercuri, după ce producătorul de cipuri a raportat venituri record în al doilea trimestru și a oferit o prognoză mult peste așteptări pentru trimestrul în curs, alimentată de cererea în creștere pentru procesoarele sale AI în centrele de date.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nvidia a obținut venituri de 13,5 miliarde de dolari în trimestrul fiscal încheiat pe 31 iulie, cel mai bun rezultat trimestrial din istoria sa. Rezultatul a depășit prognoza deja optimistă privind venituri de 11 miliarde de dolari avansată de Nvidia în mai, estimare care a propulsat acțiunile la niveluri record și a împins capitalizarea de piață peste pragul de 1 trilion de dolari.

Analiștii de pe Wall Street au estimat veniturile Nvidia la 11,2 miliarde de dolari pesntru trimestrul al doilea.

Lukoil vrea să răscumpere acțiuni de la investitorii străini CITEȘTE ȘI Lukoil vrea să răscumpere acțiuni de la investitorii străini

Profitul net ajustat s-a ridicat la 2,70 dolari/acțiune, față de estimarea analiștilor de pe Wall Street de 2,08 dolari, potrivit datelor FactSet, citate de MarketWatch.

Nvidia, care s-a remarcat în cursa industriei tehnologice către calculul cu inteligență artificială, a oferit o prognoză chiar mai optimistă pentru veniturile din trimestrul curent.

Compania estimează venituri de aproximativ 16 miliarde de dolari pentru trimestrul ce se va încheia în octombrie, comparativ cu o prognoză medie a analiștilor privind venituri de 12,5 miliarde de dolari.

Perspectivele optimiste subliniază poziția Nvidia de principal beneficiar al boom-ului inteligenței artificiale. Confruntați cu o creștere a cererii pentru chatbots și alte instrumente, operatorii de centre de date își fac provizii de procesoare Nvidia, capabile să facă față volumelor mari de muncă cerute de inteligența artificială, notează Bloomberg.

Acest lucru a ajutat compania să iasă rapid dintr-o criză a cipurilor la nivelul industriei și să accelereze creșterea vânzărilor la cel mai rapid ritm din ultimii ani.

Acțiunile Nvidia au urcat cu până la 10% în tranzacțiile after-hours la scurt timp după prezentarea rezultatelor trimestriale.

Titlurile companiei au închis sesiunea bursieră miercuri cu un avans de 3,2%, la 471,16 dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
actiuni nvidia
capitalizare nvidia
venituri record
cipuri inteligenta artificiala
semiconductori