O nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei: Bani luați de la infrastructură, 2,5 milioane de lei pentru statuile lui Martin Luther și Jean Calvin și încă un milion de lei la Patriarhie

O nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei: Bani luați de la infrastructură, 2,5 milioane de lei pentru statuile lui Martin Luther și Jean Calvin și încă un milion de lei la Patriarhie
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2017

O nouă rectificare bugetară va fi supusă votului Consiliului General al Municipiului București (CGMB), în ședința de marți. Astfel, ar urma să fie luați din nou bani de la infrastructură, în timp ce s-ar acorda încă un milion de lei pentru Patriarhia Română. În același timp, este prevăzută o alocare de 200.000 de lei pentru realizarea statuii lui Ștefan cel Mare, 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther și Jean Calvin, iar 2,2 milioane de lei ar urma să fie alocați pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua rectificare prevede suplimentarea bugetului alocat pentru învățământ cu 23,9 milioane de lei, ajungând la aproape 140,7 milioane de lei, pentru programul "Reabilitarea infrastructurii educaționale în București", cofinanțat din credit BEI. Pentru învățământul secundar inferior se adaugă, de asemenea, aproape 30 de milioane de lei, totalul fiind de 44,5 milioane de lei, scrie News.ro.

Pentru investiții noi în domeniul educației, Primăria Capitalei alocă aproape 30 de milioane de lei, fiind vorba, printre altele, de complexe multifuncționale pentru activități didactice și sport pentru Școala Gimnazială nr. 47 (4,6 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 92 (4,6 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 99 (4,6 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 67 (2,8 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 86 (2,8 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 112 (2,8 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 75 (aproape 3,3 milioane de lei) și Școala Gimnazială nr. 200 (4,26 de milioane de lei).

Bugetul se reduce, însă, cu peste două milioane de lei pentru învățământul secundar superior.

ANALIZĂ Rata medie la un credit ipotecar va crește cu 9,5% dacă Robor la 3 luni atinge pragul de 2,5% CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Rata medie la un credit ipotecar va crește cu 9,5% dacă Robor la 3 luni atinge pragul de 2,5%

De asemenea, vor fi alocați 1,7 milioane de lei pentru repararea rampelor de acces pentru persoanele cu handicap.

Bugetul pentru cultură, recreere și religie se va reduce cu 12,9 milioane de lei, de la 953,3 milioane de lei, fiind dați, însă, 6,3 milioane de lei pentru consolidarea monumentelor istorice.

În ceea ce privește energia termică, bugetul este redus cu 69,5 milioane de lei, de la 756,2 milioane de lei, de la modernizarea a 11 centrale termice din București fiind luați 48,9 milioane de lei.

Bugetul alocat pentru străzile și parcările din Capitală ar urma să se reducă din nou. Astfel, se iau de la buget 20,8 milioane de lei, rămânând cu 285,5 milioane de lei.

Noua rectificare prevede o redeucere a bugetului și de la construcții: 20,7 milioane de lei, astfel: pentru străpungerea bulevard Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu - minus 6,6 milioane de lei, de la 33,2 milioane de lei, pentru reabilitarea sistemului rutier și liniei de tramvai bulevardul Liviu Rebreanu - minus 5 milioane de lei, pentru penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești, minus 5 milioane de lei, pentru reabilitare sistem rutier și linii de tramvai pe Șoseaua Pantelimon - minus 5 milioane de lei.

În cazul Administrației Străzilor, se reduce bugetul cu 37,1 milioane de lei (de la 194,8 milioane de lei), din care cheltuielile pentru studii de fezabilitate pentru diverse proiecte înseamnă 1,2 milioane de lei. Se reduce cu un milion de lei bugetul alocat pentru la semaforizare și se iau bani și de la mașini, echipamente și mijloace de transport. În schimb, Primăra Capitalei va cumpăra un sistem mobil de topit zăpada în valoare de 157.000 de lei.

De asemenea, bugetul se reduce și pentru biblioteci cu aproape 2,2 milioane de lei (de la 13 milioane de lei), pentru Centrul pentru Tineret al Capitalei cu două milioane de lei (de la 36,4 milioane de lei) și pentru Administrația Fondului Imobiliar cu aproape 4 milioane de lei (de la 25,3 milioane de lei).

EXCLUSIV CASCO și RCA mai scump pentru avioanele Tarom. Cât primesc pasagerii sau rudele în caz de accident, prăbușire, deturnare sau piraterie și cine va prelua asigurarea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CASCO și RCA mai scump pentru avioanele Tarom. Cât primesc pasagerii sau rudele în caz de accident, prăbușire, deturnare sau piraterie și cine va prelua asigurarea

În ceea ce privește teatrele, scade bugetul pentru consolidarea Teatrului Nottara cu 1,5 milioane de lei, pentru Teatrul Excelsior cu 1 milion de lei, pentru Teatrul Stela Popescu cu 3 milioane de lei, dar crește cel pentru Teatrul Evreiesc cu 649.000 de lei, pentru Teatrul Ion Creangă, cu 1,8 milioane de lei și pentru Opera Comică pentru Copii cu 1 milion de lei. Pentru Circul Globus, bugetul se reduce cu 1,25 milioane de lei.

În cazul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, bugetul este mărit cu 6,3 milioane de lei. Astfel, încă 1 milion de lei vor merge catre Patriarhia Română.

De asemenea, se mai alocă 200.000 de lei pentru realizarea statuii lui Ștefan cel Mare, până la suma de 500.000 de lei și 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther și Jean Calvin. 2,2 milioane de lei ar urma să fie alocați pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot. În plus, 3,5 milioane de lei vor merge către realizarea unei lucrări de artă cu Regina Maria a României, iar 300.000 de lei pentru statuia lui Caragiale.

Bugetul ARCUB se reduce cu 18,5 milioane de lei (de la 72,8 milioane de lei), în timp ce bugetul Casei de Arte Dinu Lipatti se majorează cu 1,8 milioane de lei.

Ultima rectificare bugetară a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului București în 28 septembrie, atunci fiind reduse cu 175 de milioane de lei fondurile de la infrastructură. În schimb, a fost suplimentat cu 16,7 milioane de lei bugetul pentru biserici și pentru Administrației Monumentelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rectificare buget
primarie