O piață de Bitcoin a pierdut 60 de milioane de dolari în urma unui atac informatic

O piață de Bitcoin a pierdut 60 de milioane de dolari în urma unui atac informatic
scris 7 dec 2017

Hackerii au reușit să fure 60 de milioane de dolari în Bitcoin după ce au trecut de măsurile de securitate ale uneia dintre cele mai cunoscute companii care oferă tehnologii pentru minarea monedelor virtuale.

NiceHash, o piață de Bitcoin care furnizează software-ul necesar minării celor interesați să-și folosească resursele propriilor sisteme pentru a genera monede virtuale, a anunțat că a fost victima hackerilor.

Aceștia au furat 4.736,42 BTC care, la valoare actuală, reprezintă peste 60 de milioane de dolari.

Ca urmare a spargerii, cei de la NiceHash au oprit operațiunile pentru cel puțin 24 de ore, până când vor descoperi cum s-a produs spargerea și cât exact a fost furat.

UE cere companiilor de Internet să facă mai mult pentru eliminarea conținutului extremist CITEȘTE ȘI UE cere companiilor de Internet să facă mai mult pentru eliminarea conținutului extremist

Între timp, utilizatorilor care folosesc software-ul NiceHash pentru minare li se recomandă să-și schimbe parolele.

Problemele de securitate ale monedelor virtuale de până acum s-au concentrat în jurul Ethereum și au avut mai puțin de a face cu Bitcoin. Doar în ultimele 6 luni, două vulnerabilități ale portofelului virtual Parity au dus, în total, la pierderi de peste 180 de milioane de dolari.

Bitcoin se află la maximul istoric, aflându-se într-o creștere accelerată și ajungând să valoreze peste 14.000 de dolari. Din cauza taxelor mari și a volatilității, magazinul virtual de jocuri Steam a anunțat miercuri că nu mai acceptă Bitcoin.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
hack