Oficial al Trezoreriei SUA: Problemele Chinei nu vor încetini economia SUA, dar capacitatea este un motiv de îngrijorare

Oficial al Trezoreriei SUA: Problemele Chinei nu vor încetini economia SUA, dar capacitatea este un motiv de îngrijorare
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2024

Secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo, este îngrijorat de excesul de capacitate de producție a Chinei, care se revarsă asupra economiei globale, chiar dacă este puțin probabil ca problemele economice actuale ale Chinei să încetinească creșterea SUA, pe termen scurt, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Nu sunt îngrijorat de faptul că factorii negativi din China au un impact mare asupra economiei SUA”, a declarat Adeyemo la un eveniment al Consiliului pentru Relații Externe la New York, referindu-se la provocările din sectorul imobiliar, o populație îmbătrânită și un climat de afaceri înrăutățit pentru firmele private, scrie News.ro.

GRAFICE Creditul a scăzut. Dinamica anuală încetinește din nou CITEȘTE ȘI GRAFICE Creditul a scăzut. Dinamica anuală încetinește din nou

”Lucru care mă preocupă în mod fundamental în China este capacitatea excedentară care vine din China și care lovește economia globală”, a spus Adeyemo.

Capacitatea de producție puternic subvenționată a Chinei pentru vehicule electrice, panouri solare și alte bunuri a urmat industrii precum oțelul și aluminiul în producerea mai multor bunuri decât poate consuma China, a adăugat el.

”În principiu, această supracapacitate va ajunge undeva”, a spus Adeyemo, adăugând că tarifele și creditele fiscale din SUA pentru vehiculele electrice și bateriile acestora vor ajuta la menținerea vehiculelor electrice chinezești în afara pieței americane și vor permite firmelor americane să concureze mai echitabil.

”Acesta va fi o provocare pentru economia globală și este ceva despre care vorbim direct cu chinezii. Trebuie să concureze pe condiții echitabile, nu doar cu Statele Unite, ci și cu țări din întreaga lume”, a spus Adeyemo.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, urmează să-și exprime îngrijorarea cu privire la excesul de capacitate chineză la o reuniuniune a Grupului celor 20 de miniștri de Finanțe la Sao Paulo, Brazilia, săptămâna viitoare, a declarat un oficial înalt al administrației Biden.

DOMINAȚIA DOLARULUI

Adeyemo, care a prezentat o nouă rundă de sancțiuni americane unor peste 500 de ținte legate de Rusia, cu o zi înainte de a doua comemorare a invadării Ucrainei de către Rusia, a minimizat potențialul de deteriorare a statutului dolarului ca monedă de rezervă a lumii din aceste măsuri.

El a spus că este important ca sancțiunile să fie multilaterale și direcționate pentru a le maximiza eficacitatea.

Centrul financiar al Germaniei va găzdui noua agenție UE pentru combaterea spălării banilor CITEȘTE ȘI Centrul financiar al Germaniei va găzdui noua agenție UE pentru combaterea spălării banilor

”În principiu, părerea mea despre această întrebare, dacă utilizarea sancțiunilor va duce la unele provocări pentru dolar, este că lucrul care va conta pentru rolul dolarului în economia globală nu este puterea economiei noastre."

El a spus că politicile administrației Biden, inclusiv investițiile în infrastructură, semiconductori și tehnologii de energie curată, au făcut din SUA o destinație mai atractivă pentru investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
sua
trezorerie