Bittnet Systems și-a dublat afacerile în 2023. Grupul reușește să iasă din zona de pierderi în care fusese aruncat de investițiile sale de portofoliu. „Odată cu revenirea la profit net, sperăm să reînnoim încrederea și simpatia investitorilor noștri.”

Bittnet Systems și-a dublat afacerile în 2023. Grupul reușește să iasă din zona de pierderi în care fusese aruncat de investițiile sale de portofoliu. „Odată cu revenirea la profit net, sperăm să reînnoim încrederea și simpatia investitorilor noștri.”

Mihai Logofătu, CEO Bittnet Systems

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 feb 2024

Bittnet Systems – care prin compania din grup Dendrio Solutions a raportat semnarea unor contracte mari la acest început de an – și-a majorat anul trecut câștigul pretaxare EBITDA cu 66,19%, la 21,19 milioane lei, de la 42,74 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bittnet Systems (BNET), prima companie de IT listată la cota bursei românești, a înregistrat în 2023, la nivel consolidat, venituri din contractele cu clienții de 383,24 milioane lei, duble față de cele de 192,15 milioane lei din exercițiul financiar precedent. „Pilonii de educație și dezvoltare software au întâmpinat provocări semnificative în cursul anului, în timp ce alte domenii au depășit așteptările”, spune CEO-ul Mihai Logofătu.

EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova

Costurile vânzărilor au avut, de asemenea, o rată de majorare mai mult decât dublă, la 317,72 milioane lei, de la 149,41 milioane euro, astfel încât marja brută a crescut cu 53,30%, la 65,52 milioane lei, de la 42,74 milioane lei, și profitul operațional (fără câștiguri excepționale) a urcat cu 45,91%, la 12,14 milioane lei, de la 8,32 milioane lei, în 2022. Este evoluție a afacerilor și câștigului operațional care au fost anticipate de investitorii de pe bursă într-o dinamică multianuală surprinsă de graficul publicat de companie.

Bittnet Systems și-a dublat afacerile în 2023. Grupul reușește să iasă din zona de pierderi în care fusese aruncat de investițiile sale de portofoliu. „Odată cu revenirea la profit net, sperăm să reînnoim încrederea și simpatia investitorilor noștri.”

În același timp, grupul a ureușit să obțină și un rezultat net pozitiv de aproximativ 609.000 de lei, după pierderea de 2,19 milioane lei din 2022. De fapt, este o ieșire după mai multe trimestre în zona rezultatelor negative care au fost efectul unor ajustări bilanțiere non-cash, după metoda marcării la piață pentru dețineri de portofoliu ale Bittnet.

Este vorba în mod expres despre acțiunile Softbinator Technologies (CODE) și Arctic Stream (AST), care au înregistrat scăderi pe piața AeRO de la BVB. Bittnet a cumpărat 25% din acțiunile Softbinator pentru suma de 8,13 milioane lei în decembrie 2021, iar la raportarea de la finalul anului trecut nivelul acestei dețineri era de numai 18,09% din titluri.

EXCLUSIV Nouă mișcare importantă pregătită pe bursă, după Hidroelectrica. Premier Energy tatonează piața pentru o listare, avizată de 2 ani. Primele demersuri pe lângă potențialii investitori CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nouă mișcare importantă pregătită pe bursă, după Hidroelectrica. Premier Energy tatonează piața pentru o listare, avizată de 2 ani. Primele demersuri pe lângă potențialii investitori

De asemenea, Bittnet mai achiționase și 1,78% din acțiunile Arctic Stream, furnizor de servicii de data center și securitate cibernetică, acestea înscriindu-se, între timp, pe o traiectorie ascedentă pe piața AeRO, accelerată la începutul acestui an.

Este o zodie pe nefavorabilă pe care Bittnet are perspectiva de a o îndepărta definitiv, cu atât mai mult cu cât, prin Dendrio Solutions, a anunțat la acest început de an derularea unor contracte cu o valoare agregată de 140,90 milioane lei, în cea mai mare parte cu statul. „Odată cu revenirea la profit net, sperăm să reînnoim încrederea și simpatia investitorilor noștri”, spune Mihai Logofăru în raportarea anuală preliminară.

Investiția în Palplast din Basarabia – vârf de lance pentru ca TeraPlast să atace piața din Ucraina. „Alt ordin de mărime!” CITEȘTE ȘI Investiția în Palplast din Basarabia – vârf de lance pentru ca TeraPlast să atace piața din Ucraina. „Alt ordin de mărime!”

La data de 31 decembrie 2023, Bittnet Systems avea active totale de 305,45 milioane lei, în creștere cu 38,47% față de cele de 220,59 milioane lei de la sfârșitul anului 2022. În aceeași perioadă, datoriile totale au urcat cu 31,25%, la 214,08 milioane lei, de la 163,10 milioane lei, acestea inclutând și 3 emisiuni de obligațiuni din care cea mai recentă, scadentă în anul 2028 și cu o valoare de 10,00 milioane lei (BNET28) a fost listată la cota BVB la începutul acestei luni.

Titlurile Bittnet Systems au fost listate pe piața AeRo a BVB în primăvara anului 2015, primul exercițiu al unei companii din IT, și ulterior au ajuns la cota pieței reglementate și inclusiv în indicii de piețe de fontieră ai agenției de evaluare financiară FSTE Russell. Compania în care fondatorii din Mihai și Cristian Logofătu și-au diluat treptat participația are la ultimul preț de la BVB, de 0,2730 lei/acțiune, o capitalizare bursieră de 173,13 milioane lei (34,80 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
obligatiuni