Oficial italian al BCE: Momentul reducerii dobânzilor se apropie cu repeziciune

Oficial italian al BCE: Momentul reducerii dobânzilor se apropie cu repeziciune
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Momentul reducerii dobânzilor de către Banca Centrală Europeană (BCE) se apropie cu repeziciune, iar măsurile oportune și graduale ar putea contribui la reducerea volatilității ulterioare pe piețele financiare și în economie, a declarat sâmbătă italianul Fabio Panetta, membru în consiliul guvernatorilor al instituției financiare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Adresându-se la reuniunea Assiom Forex de la Genova, Panetta a spus că următoarea mișcare de politică monetară trebuie să reflecte o situație în care dezinflația este în curs și o spirală salariale-preț este puțin probabilă, în timp ce majorările dobânzilor se dovedesc a avea un efect mai puternic asupra economie decât în trecut, scrie News.ro.

FOTO OFICIAL Banca Transilvania cumpără OTP CITEȘTE ȘI FOTO OFICIAL Banca Transilvania cumpără OTP

”Timpul pentru o inversare a politicii monetare se apropie cu pași repezi”, a spus Panetta, care a devenit guvernator al Băncii Italiei în noiembrie, după o perioadă ca membru al consiliului executiv al BCE.

”Trebuie să luăm în considerare avantajele și dezavantajele reducerii ratelor dobânzilor rapid și treptat, spre deosebire de mai târziu și mai agresiv, ceea ce ar putea crește volatilitatea pe piețele financiare și activitatea economică”, a adăugat el.

Banca Centrală Europeană a menținut luna trecută ratele dobânzilor la un nivel record de 4% și și-a reafirmat angajamentul de a lupta împotriva inflației chiar și atunci când se apropie momentul pentru a începe reducerea costurilor îndatorării.

Dezbaterea se concentrează acum pe dacă BCE va începe să reducă dobânzile încă din aprilie sau va opta pentru amânare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanzi