Oprescu, ARB: Băncile au infrastructura necesară pentru a fi în prima linie în adoptarea noilor tehnologii

Oprescu, ARB: Băncile au infrastructura necesară pentru a fi în prima linie în adoptarea noilor tehnologii
scris 23 feb 2017

Băncile din România au tehnologie și resursele necesare de a adopta cele mai noi tehnologii din domeniul digital, în contextul în care noile tehnologii va ajuta sectorul bancar să-și loializeze clienții și vor contribui la reducerea economiei subterane, a declarat joi președintele Asociației Române a Băncilor (ARB), Sergiu Oprescu, în cadrul conferinței Digital Banking & Insurance, organizată de revista The Diplomat.

Oprescu a subliniat că sectorul bancar românesc înțelege foarte bine avantajele aduse de procesul de digitalizare, scrie News.ro.

”Avem infrastructura necesară și vrem să fim în prima linie în adoptarea noilor tehnologii. Digitalizarea va duce la o fiscalizare a economiei negre și gri și va ajuta băncile să-și loializeze clienții”, a spus Oprescu, care este și președinte al subsidiarei din România a băncii elene Alpha Bank.

Președintele ARB a avertizat că România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană (UE) din punct de vedere al performanței măsurate de indexul Digital Economy and Society Index (DESI). Totuși, România faci pași rapizi pentru a recupera decalajul față de celelalte țări.

Cea mai scumpă versiune a lui Galaxy S8 ar putea avea un ecran imens CITEȘTE ȘI Cea mai scumpă versiune a lui Galaxy S8 ar putea avea un ecran imens

”Deși suntem pe ultimul loc, suntem în categoria catching up, nu lagging behind. Avem avantajul că viteza de croazieră este peste media UE”, a explicat Oprescu.

Potrivit DESI, România stă bine la capitolul conectivitate, locul 23, dar are probleme în ceea ce privește utilizarea capitalului uman, locul 27, și utilizarea internetului pentru banking și shopping, locul 28.

viewscnt
Afla mai multe despre
sergiu oprescu
asociatia romana a bancilor