OTP Asset Management a înregistrat anul trecut o creștere cu 5% a valorii activelor, până la 667 milioane lei

OTP Asset Management a înregistrat anul trecut o creștere cu 5% a valorii activelor, până la 667 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2018

OTP Asset Management, divizia de administrare a fondurilor de investiții a sucursalei din România a băncii maghiare OTP Bank, a înregistrat anul trecut o creștere cu 5% a valorii activelor față de anul anterior, până la 667 milioane lei, în condițiile în care numărul investitorilor a crescut cu 8%, a anunțat marți compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondurile cu componentă de acțiuni au reprezentat motorul randamentelor în 2017. Astfel, OTP AvantisRO a obținut un randament de 21,15%, OTP Global Mix de 8,13%, iar OTP Premium Return de 6,17%, scrie News.ro.

”Clienții OTP și-au exprimat preferința către fonduri cu componentă de acțiuni, mai mult decât media industriei fondurilor de investiții din România. OTP Global Mix, fond diversificat pe piețele globale de acțiuni și obligațiuni, a încheiat anul cu un număr de 2,8 ori mai mare de investitori decât la final de 2016, în condițiile în care și-a triplat activele administrate, ajungând la active de 32 milioane lei”, se arată în comunicat.

BERD a investit, anul trecut, 550 milioane euro în România, aproape de maximul ultimilor 7 ani. Noi investiții sunt pregătite CITEȘTE ȘI BERD a investit, anul trecut, 550 milioane euro în România, aproape de maximul ultimilor 7 ani. Noi investiții sunt pregătite

OTP AvantisRO a obținut un randament de 21,15%, mizând pe piața locală a acțiunilor și a beneficiat atât de oportunitățile oferite de companiile plătitoare de dividende, cât și de tranzacționarea noilor corporații listate la Bursa de Valori București, potrivit companiei.

”FDI OTP Global Mix a adus celor care au deținut unități de fond în anul 2017 un câștig de 8,13%, fiind cu atât mai de apreciat, cu cât acesta a înregistrat un randament de 7,96% și în anul 2016. OTP Premium Return a înregistrat un câștig de 6,17%, în condițiile unui risc mediu și a unei investiții pe termen de minim 1 an”, se arată în comunicat.

Tema investițională care a adus companiei cel mai mare câștig pe portofoliile internaționale de acțiuni a fost cea legată de politica administrației Trump de a convinge marile corporații americane să producă din nou acasă, fapt care a impulsionat foarte mult dezvoltarea tehnologiei și a automatizării, potrivit OTP. Astfel, marii jucători din tehnologie FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google) au reprezentat un motor al creșterii în anul 2017, iar această evoluție a făcut ca și celelalte sectoare economice din S&P 500 să îi urmeze.

”În ceea ce privește portofoliile de obligațiuni, atât din cadrul fondurilor diversificate, de Absolute-Return, cât și de obligațiuni, principala temă investițională a anului 2017 a fost creșterea economică și revenirea inflației, atât în România, cât și în SUA. De asemenea, pentru zona euro, OTP Asset Management a mizat pe o revigorare a creșterii economice și o creștere cu „pași mărunți” a inflației”, se arată în comunicat.

Pentru a crește randamentul fondurilor, compania a ales riscul de credit în fața riscului de dobândă. În România, era așteptată creșterea inflației și a randamentelor la obligațiunile de stat în lei, de aceea administratorul de fonduri a decis reducerea ponderii obligațiunilor de stat în a doua parte a anului, conservând randamentul obținut până atunci, potrivit OTP.

Expunerile pe acțiuni din domeniul financiar bancar european și american vor fi câștigătoare pe parcursul anului 2018, consideră reprezentanții companiei. Totodată, o corecție de 10% pentru indicele S&P 500 poate avea loc pe parcursul anului, consideră directorul general al companiei, Dan Popovici.

”În condițiile în care acțiunile americane sunt din punct de vedere al multiplilor la maxime istorice, este de așteptat ca pe parcursul anului să existe momente de volatilitate ridicată. O corecție de aproximativ 10% pentru indicele S&P 500 poate avea loc pe parcursul anului. Cu toate acestea, în condițiile în care rezultatele financiare ale companiilor sunt în creștere, iar economia mondială înregistrează performanțe solide, ne așteptăm să închidem anul cu valori ale principalilor indici bursieri internaționali peste nivelurile actuale,” a declarat Dan Popovici.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp asset management