Deutsche Bank, HSBC și UBS, amendate în SUA pentru manipularea piețelor contractelor futures

Deutsche Bank, HSBC și UBS, amendate în SUA pentru manipularea piețelor contractelor futures
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2018

Deutsche Bank, HSBC și UBS au acceptat plata unor amenzi cumulate de 50 de milioane de dolari într-un acord cu Comisia pentru Tranzacții cu Contracte Futures din Statele Unite, pentru închiderea unei investigații civile referitoare la manipularea pieței contractelor futures, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În plus, opt persoane au fost puse sub acuzare pentru implicarea în activitățile incriminate, scrie News.ro.

Cele trei bănci au fost acuzate că traderii lor s-au folosit de tehnici înșelătoare pentru a manipula prețurile contractelor futures pentru metale prețioase.

BERD a investit, anul trecut, 550 milioane euro în România, aproape de maximul ultimilor 7 ani. Noi investiții sunt pregătite CITEȘTE ȘI BERD a investit, anul trecut, 550 milioane euro în România, aproape de maximul ultimilor 7 ani. Noi investiții sunt pregătite

Deutsche Bank a acceptat plata a 30 de milioane de dolari, UBS a 15 milioane de dolari, iar HSBC 1,6 milioane de dolari. Băncile nu au recunoscut niciun fel de ilegalități.

Amenzile făcute publice luni fac parte dintr-o campanie amplă a autorităților americane de combatere a practicilor înșelătoare în care traderii plasează ordine fără a avea intenția să le execute, cu intenția de a influența prețurile în avantajul lor.

În paralel, Departamentul de Justiție a anunțat că a pus sub acuzare penală opt persoane, dintre care șapte au lucrat la instituții financiare și la firme de tranzacții cu mărfuri.

Purtătorii de cuvânt al UBS, Deutsche Bank și HSBC au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
deutsche bank
hsbc
contracte futures