Philippe Charles Lhotte a renunțat la mandatul de administrator al BRD-Groupe Société Générale

Philippe Charles Lhotte a renunțat la mandatul de administrator al BRD-Groupe Société Générale
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2017

BRD-Groupe Société Générale, a treia bancă din România după valoarea activelor, a anunțat luni că Philippe Charles Lhotte a renunțat la mandatul de membru în Consiliul de Administrație al băncii începând cu 1 decembrie, potrivit unui comunicat transmis BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Philippe Lhotte a fost numit director general al băncii și membru în CA în toamna anului 2012. În urmă cu un an, acesta a fost înlocuit la conducerea băncii de François Bloch, scrie News.ro.

Înaintea numirii pe postul din România, Lhotte a fost președinte - director general al SG Expressbank AD, filiala Societe Generale din Bulgaria.

Banca a înregistrat în primele nouă luni din acest an un profit net de 1,066 miliarde lei (circa 230 milioane euro), în creștere cu 75,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, impulsionat de activitatea comercială dinamică precum și de profilul de risc îmbunătățit.

Venitul net bancar al Grupului BRD a ajuns la 2,061 miliarde lei, accelerând la +3,4% față de anul trecut, excluzând elementele nerecurente: câștiguri din instrumentele financiare disponibile pentru vânzare și din tranzacția VISA Europe din primele 9 luni ale anului 2016, care au totalizat 127 milioane lei, și câștiguri din instrumentele financiare disponibile pentru vânzare de 9 milioane lei în primele 9 luni ale anului 2017.

Liviu Voinea, BNR: \ CITEȘTE ȘI Liviu Voinea, BNR: "Prima Casă" trebuie țintit spre cei cu venituri sub salariul mediu. Debitorii să ia credite ipotecare cu dobânzi fixe

BRD, a treia bancă de pe piață după active, este controlată de grupul francez Société Générale, care deține circa 60,2% din capital. BRD este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 9,01 miliarde lei.

Anul trecut, BRD a pierdut locul al doilea în sistemul bancar românesc după valoarea activelor, fiind depășită de Banca Transilvania. BRD a ocupat poziția a doua a podiumului pieței bancare aproape două decenii, din 1999, după prăbușirea Bancorex.

Principalii competitori ai BRD în România sunt BCR, Banca Transilvania, Raiffeisen, Unicredit și ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
philippe charles lhotte
brd-groupe société générale