Piața britanică de fuziuni și achiziții a scăzut în acest an la 4% din valoarea tranzacțiilor globale, minim record

Piața britanică de fuziuni și achiziții a scăzut în acest an la 4% din valoarea tranzacțiilor globale, minim record
scris 17 iun 2016

Incertitudinile referitoare la viitorul Marii Britanii în Uniunea Europeană au influențat negativ piața britanică de fuziuni și achiziții (M&A), ponderea tranzacțiilor locale în totalul activităților M&A la nivel global scăzând la cel mai redus nivel din ultimii cel puțin 36 de ani.

Companiile din Marea Britanie au redus ritmul investițiilor în prima jumătate a anului, în contextul unei eventuale ieșiri a țării din UE. De la începutul anului, fuziunile și achizițiile în care sunt implicate companii britanice au totalizat 57,6 miliarde de dolari, în scădere cu 69% comparativ cu intervalul similar din 2015, potrivit Reuters.

Cota Marii Britanii în piața globală de fuziuni și achiziții s-a redus în perioada analizată la 4%, cel mai scăzut nivel începând cu anul 1980, de când au început să fie înregistrate acest tip de tranzacții. Piața britanică de M&A a cunoscut cea mai bună evoluție în anul 2000, când valoarea tranzacțiilor realizate în prima jumătate a anului de companiile locale a reprezentat 18% din piața globală.

Activitatea M&A la nivel global s-a redus cu 20% de la începutul anului, până la valoarea de 1440 miliarde dolari, din care 295 miliarde dolari reprezintă tranzacții încheiate în Europa (-24% față de perioada similară a anului trecut) și 623 miliarde dolari pe piața din SUA (-19%).

viewscnt
Afla mai multe despre
fuziuni si achizitii
marea britanie
brexit
investitii