Acționarii Electrica aprobă distribuirea unui dividend cu randament de 5%

Acționarii Electrica aprobă distribuirea unui dividend cu randament de 5%

Sursa foto: Maksym Yemelyanov / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 apr 2021

Distribuitorul de electricitate va acorda un dividend brut de 0,7300 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Electrica (EL) a aprobat distribuirea sumei de 247,87 milioane lei din profitul net obținut în anul precedent sub formă de dividende către acționari.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Valoarea dividenului brut cu dată a plății 25 iunie este de 0,7300 lei/acțiune, apropiat de cel de 0,7248 lei/acțiune acordat în 2020. Raportat la ultimul preț de închidere de pe bursă, de 13,60 lei/acțiune, acesta conferă investitorilor un randament net de 5,10%.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost aprobată și garantarea de către emitent a unui credit pe termen lung de până la 210 milioane euro sau în echivalent lei pe care Societatea Distribuție Energie Electrică România SA (DEER) îl va contracta de la Banca Europeană de Investiții (BEI).

De asemenea, acționarii au votat pentru contractarea unui credit-punte în sumă de până la 750,00 milioane lei cu caracter neangajant de la un consorțiu format din băncile Erste Bank și Raiffeisen Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
bvb
bursa
dividende