Acționarii SIF Transilvania sunt chemați să voteze componența Cosiliului de Supraveghere

Acționarii SIF Transilvania sunt chemați să voteze componența Cosiliului de Supraveghere
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 oct 2020

După o luptă de uzură între fostul șef Mihai Fercală și contestatarii săi care a descompletat boardul,  Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor va vota în decembrie componența noului Consiliu de Supraveghere, cu un mandat de 4 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SIF Oltenia (SIF5) are pe data de 29 octombrie o Adunare Generală a Acționarlor care va stabili structura noului Consiliu de Administrație după ce asaltul de aproape 2 ani a SIF Banat Crișana (SIF1) și SIF Muntenia (SIF4) s-a încheiat cu succes prin debarcarea a fostului prședinte și director general Tudor Ciurezu. In secvență scurtă și SIF Transilvania (SIF3) va face o mutare similară. Un convocator publicat ieri seară cheamă acționarii pentru data de 4 decembrie în Adunări Generale unde se va vota componența noului Consiliu de Supraveghere, format din 5 membri, cu un mandat de 4 ani și o modificare de Act Constitutiv care să încadreze societatea sub incidența legii fondurilor de investiții alternative votată anul trecut de Parlament.

Ca și în cazul SIF-ului de la Craiova, AGA din decembrie ar urma să pună în ordine la SIF Transilvania după un război încă și mai lung între fostul șef de un sfert de veac Mihai Fercală și o parte a boardului și care a culminat în jurul Sărbătorilor de Paști cu o bătălie care a inclus chiar și restricții fizice pentru unii combatanți sau disputa pentru locul propriu-zis de conducător executiv din incinta sediului de la Craiova. Atunci, în urma unor intervenții mai energice din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) fostul președinte al Depozitarului Central, Marius Moldovan, a obținut poziția de președinte al Directoratului pentru un mandat de 4 ani. Acesta primise votul Consiliului de Supraveghere încă dinainte de Paști, așa cum a prezentat știrea în premieră Profit.ro.

SIF-ul decapitat – singurul emitent din structura indicelui BET-FI care are profit la 9 luni CITEȘTE ȘI SIF-ul decapitat – singurul emitent din structura indicelui BET-FI care are profit la 9 luni

În cadrul AGOA, acționarii vor avea pe ordinea de zi puncte referitoare la strategia de dezvoltare a societății și declarația de politică investițonală, ambele pentru perioada 2020-2024, iar în AGEA este supus votului un program de răscumpărare pentru un număr de 10,44 milioane acțiuni proprii, echivalent cu 0,48% din capitalul social în vederea acordării către membrii Directoratului și a personalului identificat, în cadrul unui Stock Option Plan.

Derularea operațiunii pentru recompensarea unui Directorat care încă nu a avut timpul de a oferit dovada unor performanțe se face într-un răstimp în care societatea într-o poziție precară, care a silit-o inclusiv să recurgă la un credit pentru plata dividendelor, suferind șocul de a nu primi dividende de la BRD Groupe Société Générale (BRD), unde are una din cele mai importante participații la o societate listată. Mai grav, deținerile istorice în domeniul turismului, unde SIF Transilvania a derulat programe de investiții importante în ultimii ani cu bani obținuți din vânzarea pachetului deținut la BCR acum un deceniu, sunt blocate complet în contextul epidemiei de coronavirus. Societatea afișa la data de 30 septembrie cel mai mic activ net dintre SIF-uri, de 1,07 miliarde lei, în declin cu 14,62% față de cel de 1,26 miliarde lei de la sfârșitul anului trecut.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
bvb
bursa
asf
mihai fercala
constatin fratila
marius moldovan