O firmă imobiliară cu afaceri de 1 milion de lei și pierderi în 2019 a plasat către investitori obligațiuni în valoare de 5,2 milioane lei. Titlurile vin la BVB

O firmă imobiliară cu afaceri de 1 milion de lei și pierderi în 2019 a plasat către investitori obligațiuni în valoare de 5,2 milioane lei. Titlurile vin la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 oct 2020

Ready Office Rent, firmă de familie unde majoritarul controlează 99,50% din acțiuni, listează pe piața AeRO a Bursei de Valori București o emisiune de obligațiuni scadentă în 2022 și cu dobândă de 8% la lei pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astăzi intră la tranzacționare pe bursa românească titlurile obligatare emise de Ready Office Rent, cu scadența în octombrie (ROR22). Emisiunea listată de Prime Transaction a avut plasamentul în octombrie 2019, acesta adresându-se unui număr de 5 investitori persoane juridice și 92 investitori persoane fizice. Suma accesată la o dobândă anuală de 8% se ridică la 5,19 milioane lei.

Este o performanță pe piața de capital remarcabilă având în vedere că firma vine în fața investitorilor cu un istoric al rezultatelor financiare modest, veniturile agregate fiind mai mici de jumătate de milion de lei în ultimii 3 ani de raportări fiscale. De altfel, chiar și pentru anul în curs, cifra de afaceri este estimată la numai 1,04 milioane lei, fiind de 5 ori mai mică decât valoarea finanțării accesate.

London Stock Exchange vinde Borsa Italiana către Euronext pentru 4,3 miliarde euro. Tranzacția, condiționată de aprobarea preluării Refinitiv CITEȘTE ȘI London Stock Exchange vinde Borsa Italiana către Euronext pentru 4,3 miliarde euro. Tranzacția, condiționată de aprobarea preluării Refinitiv

Anul trecut, firma specializată în închirierea și subînchirierea de bunuri imobiliare a raportat o pierdere de aproximativ un sfert de milion de lei, iar miza este pentru un câștig de aproximativ 52.000 de lei în 2020, aproape de echivalentul prețului unui autoturism Dacia Logan. În anul 2022, cel al scadenței, conform memorandumului de listare, firma ar urma să aibă venituri de 1,84 milioane lei și un profit net de aproximativ 90.000 de lei, de 5 ori mai mic decât serviciul mediu anual al datoriei la obligațiunile listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

În documentul de listare este prins că “Ready Office Rent SA intenționează să folosească fondurile obținute în urma emiterii obligațiunilor în vederea finanțării activității curente, precum și pentru a finanța proiecte de dezvoltare strategică a companiei. De asemenea, fondurile obținute pot fi folosite și pentru realizarea de investiții, în situația în care sunt identificate oportunități în acest sens.”

Totuși, în anul 2019 în contabilitatea firmei apare o creștere în oglindă cu valoarea emisiunii de obligațiuni a activelor imobilizate, acestea urcând la 5,26 milioane lei, ceea ce sugerează posibilitatea achiziției unui imobil cu destinația de închiriere. De altfel, o tranzacție de tip „leverage buyout” – cu accesarea unei finanțări pentru o investiție imobiliară și garantată cu imobilul – este singura care ar avea sens prin prisma indicatorilor financiari indicați în memorandum.

Profit.ro a contactat-o pe directorul general Narcisa Mindu, însă nu a putut obține o confirmare în acest sens.

Ready Office Rent a fost înființată în anul 2012, având denumirea de Tradexpress Impex SRL, iar în 2019 a fost transformată din SRL în SA și denumirea a fost schimbată în cea actuală. Acțiunile societății sunt deținute de Lucian Ciofoaia (9.950 de acțiuni – 99,50% din capitalul social) și Narcisa Mindu (50 de actiuni – 0,50% din capitalul social).

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
obligatiuni
prime transaction