Acțiunea în justiție împotriva lui Marius Moldovan este respinsă la fond. Fostul președinte al Depozitarului Central este ancorat în boardul SIF Transilvania

Acțiunea în justiție împotriva lui Marius Moldovan este respinsă la fond. Fostul președinte al Depozitarului Central este ancorat în boardul SIF Transilvania
scris 26 mar 2019

Tribunalul Brașov a respins contestația în instanță împotriva alegerii lui Marius Moldovan în poziția de membru al Consiliului de Supraveghere. Decizia este atacabilă cu apel.

În februarie 2017, Marius Moldovan, președinte al Depozitarului Central în mandatul precedent, declara pentru Profit.ro la Viena, unde obținea o diplomă MBA, că se vede pe termen lung în piața de capital românească. „Vreau să pun umărul la dezvoltarea ei. Încă nu e totul pierdut”, afirma acesta. Ca o ironie, la numai câteva zile, Moldovan „zbura” din Directoratul SIF Transilvania (SIF3), fiind îndepărtat de Consiliul de Supraveghere.

Acționarii SIF-ului cu sediul la Brașov i-au făcut dreptate parțial lui Moldovan, iar la Adunarea Generală de bilanț din primăvara anului trecut l-au ales membru, de data aceasta în Consiliul de Supraveghere. Este o poziție pe care nu a ocupat-o imediat. Mandatul a fost ciuntit, întrucât nici până în iulie 2018 Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu îl chemase la interviul necesar avizării.

EXCLUSIV Allianz-Țiriac Pensii, Generali Pensii și Aegon Pensii despre o ieșire de pe piață din cauza OU 114: Toate scenariile sunt în analiză, nicio decizie, inclusiv pentru majorarea impusă a capitalului, nu este luată. Rațiunea cerinței, de neînțeles CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Allianz-Țiriac Pensii, Generali Pensii și Aegon Pensii despre o ieșire de pe piață din cauza OU 114: Toate scenariile sunt în analiză, nicio decizie, inclusiv pentru majorarea impusă a capitalului, nu este luată. Rațiunea cerinței, de neînțeles

Poziția a ocupat-o abia din octombrie, odată cu obținerea autorizării supraveghetorului pieței, însă tot cu o talangă de coadă. În justiție a fost inițiată o acțiune de către Andrei-Tudor Ursache, de profesie medic ortoped, care contesta, în calitate de acționar, votul din AGOA pentru Moldovan. Cum demersul în instanță seamănă, inclusiv prin argumentații, cu o altă acțiune a Directoratului SIF Transilvania împotriva lui Constantin Frățilă, membru pe atunci în Consiliul de Supraveghere și acționar relevant al SIF, nu este exclus ca inițiativa împotriva lui Moldovan să-l aibă în spate pe șeful de peste un sfert de veac al societății, Mihai Fercală.

Tribunalul Brașov a respins săptămâna trecută acțiunea formulată de doctorul Ursache, ceea ce îi permite lui Moldovan să rămână în poziția sa în cadrul Consiliului de Supraveghere. Decizia este atacabilă cu apel.

viewscnt
Afla mai multe despre
marius moldovan
bvb
bursa
depozitarul central