Acțiunile Air France-KLM s-au prăbușit cu până la 14% după demisia directorului general

Acțiunile Air France-KLM s-au prăbușit cu până la 14% după demisia directorului general
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 mai 2018

Acțiunile grupului franco-olandez Air France-KLM, cel mai mare operator aerian din Franța, s-au depreciat cu până la 14% în prima parte a tranzacțiilor de luni, după ce directorul general Jean-Marc Janaillac și-a anunțat demisia ca urmare a refuzului angajaților de a accepta oferta salarială a conducerii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Angajații din Franța au respins, săptămâna trecută, propunerea conducerii privind o majorare salarială de 7% într-un interval de patru ani, cerând în schimb o creștere de 5% pentru acest an.

Refuzul angajaților l-a determinat pe Jean-Marc Janaillac să își anunțe demisia din funcțiile de director general și președinte al grupului, cu efect din 15 mai.

Warren Buffett trece pe pierdere CITEȘTE ȘI Warren Buffett trece pe pierdere

Prețul acțiunilor Air France-KLM s-a prăbușit cu până la 14% pe bursa de la Paris în prima jumătate a zilei, până la 6,93 euro pe unitate, minimul ultimilor peste 12 luni.

În jurul orei 12:30, acțiunile companiei înregistrau o depreciere de 11,86% față de referință, tranzacționându-se la 7,14 euro pe unitate.    

Operatorul aerian a estimat că va anula, astăzi, aproximativ 15% din zboruri din cauza unor noi acțiuni de protest ale angajaților, care au anunțat că vor fi di nou în grevă, în perioada 7-8 mai.

De la începutul anului, Air France-KLM a suferit pierderi de peste 300 milioane de euro generate de grevele angajaților din Franța.

Ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, a declarat, în weekend, că Air France trebuie să devină mai competitivă pentru a ține pasul cu rivalii europeni, în caz contrar existând posibilitatea să dispară de pe piață.

“Dacă Air France nu face eforturi să devină mai competitivă, permițând acestui brand să fie la același nivel cu Lufthansa și alte companii aeriene, Air France va dispărea”, a afirmat Le Maire la postul de televiziune BFM, citat de News.ro.

El a adăugat că guvernul nu va veni în ajutorul operatorului aerian.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france klm
director general
demisie
actiuni
greva
salariati