Acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea se anihilează reciproc și țin bursa în loc

Acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea se anihilează reciproc și țin bursa în loc

Sursa foto: Thanee Hengpattanapong / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 sep 2020

Aproape în oglindă, cele mai lichide titluri de la cota Bursei de Valori București, au avut evoluții de sens contrar cu puțin sub 2%, iar din aceste impulsuri indicele BET a fost aproape nemișcat cu puțin deasupra pragului psihologic de 9.000 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ziua de tranzacționare a fost agitată pe bursele lumii, după prima dezbatere între candidații la Președinția SUA și pe fondul unor așteptări ale investitorilor privind introducerea de noi stimuli în economie. Piața locală de acțiuni nu s-a conectat la această volatilitate. Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 22,16 milioane lei (4,55 milioane euro) și deviațiile au fost infime de la nivelurile de referință ale ședinței anterioare.

Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,02% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,01%, până la nivelul de 9.007,20 puncte, unde se află prins, din punct de vedere tehnic, între mediile mobile de viteză în proporții Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea se anihilează reciproc și țin bursa în loc

Piața nu a fost într-atât de inertă pe cât o arată indicii, cele mai tranzacționate acțiuni având impulsuri importante. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au crescut cu 1,94%, până la prețul de 2,3650 lei/acțiune, pe transferuri de 6,79 milioane lei și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 1,89%, până la prețul de 1,2950 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,97 milioane lei. Aceasta a tras în jos indicele financiar BET-FI, care a subperformat pieței, cu un declin de 0,88%, până la nivelul de 42.053,00 puncte.

Tudor Ciurezu, la un pas să își piardă poziția de președinte SIF Oltenia. Boardul societății se conformează deciziei ASF și completează ordinea de zi a unei AGA cu cerințele SIF Banat Crișana vizând schimbări în conducere CITEȘTE ȘI Tudor Ciurezu, la un pas să își piardă poziția de președinte SIF Oltenia. Boardul societății se conformează deciziei ASF și completează ordinea de zi a unei AGA cu cerințele SIF Banat Crișana vizând schimbări în conducere

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul energetic și utilități, a coborât cu 0,31%. Cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP), a câștigat 0,90% la nivelul capitalizării bursiere, prețul de închidere fiind de 0,3350 lei/acțiune, pe o activitate de 1,61 milioane lei.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) care au urcat cu 1,25%, până la prețul de 13,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea