Acțiunile Burberry au scăzut cu peste 6% după ce zvonurile privind preluarea casei de modă au fost infirmate

Acțiunile Burberry au scăzut cu peste 6% după ce zvonurile privind preluarea casei de modă au fost infirmate
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 mar 2016

Acțiunile Burberry au scăzut cu peste 6% miercuri și au pierdut aproape integral avansul înregistrat cu o zi în urmă, după ce zvonurile privind preluarea producătorului de bunuri de lux au fost infirmate. Titlurile companiei au crescut puternic marți, după o lungă perioadă de declin, pe fondul informațiilor privind o posibilă preluare a casei de modă londoneze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Speculațile privind posibila preluare a casei de modă britanice au făcut ca titlurile companiei să urce cu 6,6% marți, după ce în ultimele 12 luni pierduseră circa 26% din valoare.

Financial Times a raportat că Burberry încearcă să afle identitatea unui investitor care a acumulat recent o participație de circa 5% din acțiunile companiei și care ar putea lansa o ofertă de preluare. Speculațiile privind o eventuală achiziție a casei de modă fondate în urmă cu 160 de ani au împins cotațiile acțiunilor Burberry la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni.

Samsonite preia rivalul de lux Tumi pentru 1,8 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Samsonite preia rivalul de lux Tumi pentru 1,8 miliarde de dolari

Burberry a cerut băncii HSBC, care are în custodie participația respectivă, să dezvăluie identitatea investitorului misterios. Mai mulți analiști au sugerat că acesta ar putea fi un grup rival, precum Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), sau un fond de private equity

Potrivit răspunsului venit astăzi din partea HSBC, investitorul interesat de Burberry nu există, iar pachetul de 5% a fost cumpărat de mai multe entități de talie mica.

Fondată în 1856 de Thomas Burberry, casa de modă britanică este unul dintre principalii jucători pe scena mondială a modei de lux. Compania operează o rețea de aproape 500 de magazine și are peste 10.000 de angajați. Anul trecut, Burberry a raportat venituri de 2,52 miliarde lire (3,25 miliarde euro) și un profit de 456 milioane lire (588,5 milioane euro), rezultate care nu au mulțumit acționarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
burberry
preluare
casa de moda
actiuni
bunuri de lux
financial times
hsbc