Bonusurile plătite pe Wall Street au atins cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani

Bonusurile plătite pe Wall Street au atins cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2016

Bonusurile traderilor și bancherilor de pe Wall Street au scăzut anul trecut cu 9%, până la cel mai redus nivel din 2012, afectate de volatilitatea de pe piețele financiare, a anunțat luni controlorul financiar al statului New York, informează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bonusul mediu plătit pe Wall Street în 2015 a fost de 146.200 dolari, cu 9% mai mic decât cel de 172.860 dolari din 2014, a precizat Thomas DiNapoli într-un comunicat. Comparativ, în 2006, anul de dinaintea crizei financiare mondiale, bonusul mediu a fost de 191.360 dolari. De asemenea, pachetul total de bonusuri distribuite pe Wall Street a scăzut cu 6% în ritm anual, până la 25 de miliarde de dolari, în condițiile în care firmele de brokeraj cotate la New York Stock Exchange (NYSE) precum și operațiunile de piață derulate de marile bănci au generat profituri de 14,3 miliarde de dolari, în scădere cu 10,5% comparativ cu 2014. 

"Bonusurile și profiturile de pe Wall Street au scăzut în 2015, reflectând un an dificil de pe piețele financiare. Profiturile mai mici ar putea însemna mai puține locuri de muncă și mai puține venituri din taxe", a apreciat Thomas DiNapoli.

Ludwik Sobolewski (BVB): Investitorii instituționali străini vor emitenți cu rulaje zilnice de cel puțin un milion de euro CITEȘTE ȘI Ludwik Sobolewski (BVB): Investitorii instituționali străini vor emitenți cu rulaje zilnice de cel puțin un milion de euro

În pofida scăderii profitabilității, un număr de aproximativ 4.500 de locuri de muncă au fost create anul trecut, iar industria bancară și financiară de pe Wall Street a avut, în medie, 172.400 de angajați în 2015. A fost pentru prima dată după criza financiară din 2007-2009 când Wall Street-ul a creat locuri de muncă timp de doi ani consecutivi. Chiar și așa numărul angajaților este mai mic cu 8% față de nivelul de dinaintea crizei. 
 

Municipalitatea din New York estimează că Wall Street a pierdut 28.000 de locuri de muncă în timpul crizei, o pierdere importantă având în vedere ponderea sectorului financiar în economia locală. În anul 2015 un loc de muncă din nouă în New York era legat direct sau indirect de sectorul financiar. Industria bancară și financiară reprezintă 22% din locurile de muncă din sectorul privat din New York.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bancheri
bonusuri