Acțiunile companiei Softbinator Technologies, cu ambiții de expansiune în America, ajung pe bursă la un preț cu 10% peste cel al plasamentului privat. Capitalizare de 66 milioane lei

Acțiunile companiei Softbinator Technologies, cu ambiții de expansiune în America, ajung pe bursă la un preț cu 10% peste cel al plasamentului privat. Capitalizare de 66 milioane lei
scris 17 dec 2021

Titlurile Softbinator Technologies au debutat pe piața AeRO, unde se tranzacționează la un nivel de 15 ori câștigul pretaxare EBITDA, de 4,42 milioane lei estimat pentru anul în curs. Planul de business prevede o majorare de 5 ori a afacerilor până în 2024, inclusiv prin găsirea de clienți externi în SUA.

O nouă companie din setcorul IT ajunge la cota bursei românești. Titlurile Softbinator Technologies (CODE) se tranzacționau la orele 13.00, în contextul unor schimburi de aproximativ 890.000 de lei, la nivelul de 66,00 lei/acțiune, cu 10,00% peste prețul de 60,00 lei/acțiune al plasamentului privat, în care au fost vândute titluri în valoare de 6,00 milioane lei către 143 investitori. Intraday a fost atins și un maxim de 71,00 lei/acțiune.

Este o deschidere pozitivă după o secvență de deprecieri la debut pe piața AeRO la sfârșitul acestui an și care a ridicat emoții chiar și în rândul unor persoane apropiate listării. Zuzanna Kurek, fondator al Cornerstone Communications, consultant autorizat al tranzacției, a fost printre cei care au mizat, însă, pe un sentiment pozitiv al investitorilor: „Nu am niciun dubiu că debutul va fi unul excelent, că vom avea creștere în prima zi”, este mesajul către cei din jur, confirmat la intrarea în ring.

EXCLUSIV FOTO Agricultura de precizie vine la bursă. Companie care a angajat un matematician specializat în statistică, anterior la Michelin CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Agricultura de precizie vine la bursă. Companie care a angajat un matematician specializat în statistică, anterior la Michelin

La respectivul preț, compania are o capitalizare de 66,00 milioane lei (13,35 milioane euro) și se tranzacționează la un indicator P/E, ce raportează prețul de piață la câștigul firmei, de 19 dacă avem în vedere profitul net estimat la 3,46 milioane lei pentru anul în curs și la un P/E viitor mai mic de 4 dacă luăm în calcul prognoza pentru un rezultat net de 18,40 milioane lei pentru 2024.

Fondatorul Daniel Ilinca a spus, la evenimentul listării, că de 10 ani aplică pentru business-urile sale principiul de a fi „implicați în tehnologii care pleacă cu ultimul tren”. Softbinator Technologies a fost lansată în anul 2017, „companie profitabilă încă din primul an, cu o creștere accelerată – aproape dublare – de la an la an”.

Acțiunile europene scad în ultima ședință a săptămânii. Investitorii sunt îngrijorați de soarta Evergrande, impactul variantei Omicron și inflației CITEȘTE ȘI Acțiunile europene scad în ultima ședință a săptămânii. Investitorii sunt îngrijorați de soarta Evergrande, impactul variantei Omicron și inflației

Noul emitent de la cota pieței AeRO vizează extinderea prin noi achiziții, dar și prin operații externe. În SUA, Softbinator Technologies a deschis 2 misiuni, una în Sillicon Valley și alta în Austin, statul Texas. „Cred în expansiunea internațională, cred în clienții din America”, a declarat Andrei Pitiș, investitor specializat în plasamentele în companii de tehnologie și care a fost cooptat în boardul Softbinator Technologies, unde deține poziția de președinte. Prin Simple Capital, acesta deține 8,08% din titluri.

Noul nume de la cota bursei are o estimare pentru venituri de 16,21 milioane lei în 2021, afacerile urmând să crească de 5 ori până la un nivel de 86,80 milioane lei cît este prognoza pentru 2024 prinsă în memorandumul de listare.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbinator technologies
bvb
bursa
andrei pitis
aero