Acțiunile Digi au depășit o valoare a tranzacțiilor de 10 milioane euro în numai 3 ore de prezență în ringul de la BVB

Acțiunile Digi au depășit o valoare a tranzacțiilor de 10 milioane euro în numai 3 ore de prezență în ringul de la BVB

Sursa foto: Ashdesign / dreamstime.com

scris 16 mai 2017

Compania Digi Communications a ajuns astăzi la cota Bursei de Valori București pe o tendință de creștere și cu un rulaj consistent, care deja, la ora 13.00, depășea nivelul de 10 milioane euro. Retailul este cel care vinde, iar fondurile de investiții își întregesc pachetele, spune un trader.

După un nivel ridicat de subscriere pe tranșa de retail, acțiunile Digi Communications (DIGI) suscită interes și în piața secundară, unde tranzacțiile au depășit reperul de 10 milioane de euro după numai 3 ore de tranzacționare. Tendința a fost de creștere încă de la debut și cotația s-a menținut cu 4-5% peste cel al ofertei de 40 lei/acțiune.

La ora 13:30 se schimbaseră 1,14 milioane acțiuni Digi, valoarea acestor schimburi ridicându-se la 48,03 milioane lei (10,56 milioane euro), conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. „Se marchează profitul”, a declarat pentru Profit.ro Răzvan Raț, senior trader la BRK Financial Group. El spune că distanța a fost mare pentru discount-ul de 7% acordat tranșei investitorilor individuali și prețul ofertei căruia i s-a adăugat aprecierea de 5% de astăzi.

EXCLUSIV Acțiunile Digi puse în vânzare s-au concentrat în mâinile câtorva instituționali, dintre care cel mai important este BERD CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Acțiunile Digi puse în vânzare s-au concentrat în mâinile câtorva instituționali, dintre care cel mai important este BERD

Titlurile Digi au avut o tendință pozitivă încă de la debut, în primele minute de tranzacționare atingându-se și un maxim  43,60 lei/acțiune. Ulterior, cotația s-a repliat, iar la ora 13:30 prețul era de 41,70 lei/acțiune, cu 4,25% peste referință. Este un nivel la care investitorii care au cumpărat pe tranșa mică subscriind în primele zile lucrătoare ale ofertei și au primit titlurile la 37,20 lei/acțiune, au un randament de 12,09%.

„Retailul e cel care vinde”, spune Raț. Se vede însă, că sunt și cumpărători. „Fondurile de investiții au luat destul de puțin. E normal să-și întregească pachetele.” Traderul de la BRK se așteaptă la o repetare a povestei de la MedLife (M), unde după ce retailul a terminat de vândut, acțiunile au avut cale liberă să se aprecieze. Titlurile furnizorului de servicii medicale au închis ședința de tranzacționare de ieri la prețul de 36,00 lei/acțiune, cu 38,46% peste prețul ofertei publice de 26,00 lei/acțiune.

Includerea acțiunilor în indicele BET ar trebui să antreneze pe mai departe noi cumpărări ale instituționalilor, ceea ce ar favoriza un parcurs pozitiv al acțiunilor Digi. „Sunt șanse să crească”, a conchis Raț.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
digi communications
brk financial
razvan rat
bvb
bursa