Acțiunile Digi cresc la intrarea pe bursă

Acțiunile Digi cresc la intrarea pe bursă

Sursa foto: Sai Yeung Chan / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 mai 2017

Debutul la tranzacționare a acțiunilor Digi Communications a fost unul bun, cotația regăsindu-se, cu o oră și jumătate de la începerea sesiunii de la Bursa de Valori București, la 42,00 lei/acțiune, cu 5% peste prețul ofertei publice pe tranșa investitorilor instituționali de 40 lei/acțiune. În 2 ore de tranzacționare s-au cumulat ordine în valoare de 38,5 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Intrare în ringul bursier „pe verde”, pentru acțiunile Digi Communications (DIGI). Acțiunile par a fi găsit un punct de echilibru de 42,00 lei/acțiune la orele prânzului, în condițiile acumulării unui rulaj pe acest emitent de 38,51 milioane lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. La acest nivel, cotația se află cu 5% peste prețul ofertei publice de 40,00 lei/acțiune.

EXCLUSIV Acțiunile Digi puse în vânzare s-au concentrat în mâinile câtorva instituționali, dintre care cel mai important este BERD CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Acțiunile Digi puse în vânzare s-au concentrat în mâinile câtorva instituționali, dintre care cel mai important este BERD

În primele minute de tranzacționare, titlurile au atins un maxim de 43,60 lei/acțiune, dar s-au repliat relativ raid pe un palier inferior. La nivelul de 42,00 lei/acțiune, randamentul investitorilor de retail care au cumpărat în primele zile ale ofertei și au beneficiat de un discount de 7%, având un preț de achiziție de 37,20 lei/acțiune, se ridică la 12,90%.

BVB – o piață cu marfă de peste 20 miliarde euro

La aceeași cotație de 42,00 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a Digi se ridică la 4,20 miliarde lei (923,09 milioane euro). Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București, atrage atenția că prin venirea companiei care deține operatorul telecom RCS&RDS, capitalizarea bursieră totală a companiilor românești depășește 20 miliarde euro. „Nu este o cifră mică. Nu este puțin și suntem convinși că valoarea companiilor va crește prin tot ceea ce facem, prin marketing, prin atragerea de noi investitori. Avuția românească va crește, ceea ce este un lucru extraordinar”, a declarat Anghel la evenimentul de deschidere a ședinței de tranzacționare care marchează intrarea pe bursă a acțiunilor Digi.

Compania a realizat o ofertă publică în perioada 28 aprilie – 10 mai, tranzacție care s-a cifrat la 944,59 milioane lei (207,46 milioane euro), potrivit datelor finale furnizate pieței de Raiffeisen Bank, membrual sindicatului de intermediere.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
lucian anghel
digi communications
rcs&rds