Acțiunile europene au închis în creștere, întrerupând cea mai lungă serie de pierderi zilnice după 2018

Acțiunile europene au închis în creștere, întrerupând cea mai lungă serie de pierderi zilnice după 2018

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2023

Piețele bursiere europene au închis vineri în creștere ușoară, urmând tendința pozitivă a bursei din SUA, pe fondul incertitudinii legate de perspectivele inflaționiste, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,22%, întrerupând o serie de pierderi din ultimele șapte sesiuni, cea mai lungă din februarie 2018, scrie News.ro.

Indicele a pierdut 1% în această săptămână, potrivit datelor LSEG.

Hidroelectrica a comandat deja studiu de fezabilitate pentru ceea ce se vrea a fi unul dintre cele mai mari parcuri solare din Europa, amplasat pe terenuri ale ADS CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a comandat deja studiu de fezabilitate pentru ceea ce se vrea a fi unul dintre cele mai mari parcuri solare din Europa, amplasat pe terenuri ale ADS

Sectorul resurselor de bază a scăzut cu 0,4%, în timp ce acțiunile din sectorul media au crescut cu 1,1%.

Încrederea pieței globale a scăzut în ultimele zile, deoarece investitorii evaluează date slabe din China, randamente mai mari ale obligațiunilor guvernamentale și preocupări inflaționiste reînnoite în SUA.

Indicele prețurilor de consum din SUA pentru luna august va fi publicat pe 13 septembrie, în timp ce investitorii monitorizează și prețurile petrolului și gazelor, ambele crescând săptămâna aceasta, din cauza prelungirii reducerii livrărilor de către Arabia Saudită și o grevă în Australia.

Zona euro a publicat joi date economice finale, indicând că economia a crescut cu 0,1% în trimestrul al doilea, comparativ cu perioada precedentă. Aceasta a fost mai mică decât creșterea de 0,3% estimată într-o lectură preliminară.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 0,14%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,62%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,49%. FTSE MIB al bursei din Milano a avansat cu 0,28%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a urcat cu 0,59%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni