Acțiunile GameStop au scăzut cu 20% după ce a solicitat să vândă acțiuni suplimentare și a spus că vânzările din primul trimestru au scăzut

Acțiunile GameStop au scăzut cu 20% după ce a solicitat să vândă acțiuni suplimentare și a spus că vânzările din primul trimestru au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2024

Acțiunile GameStop au scăzut vineri cu 25%, după ce retailerul de jocuri video a declarat că intenționează să vândă acțiuni suplimentare și a raportat rezultate preliminare care au arătat o scădere a vânzărilor în primul trimestru, transmite CNBC, citată de News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Într-un nou document depus la autoritățile de reglementare, retailerul de jocuri video a declarat că va vinde până la 45 de milioane de acțiuni ordinare clasa A, într-o ofertă pe piață.

Vânzarea vine după ce acțiunile GameStop au crescut la începutul acestei săptămâni, într-o scurtă revigorare a tranzacțiilor cu acțiuni meme.

Între timp, într-o declarație separată, GameStop a spus că acum se așteaptă la vânzări nete pentru primul trimestru în intervalul de 872 de milioane de dolari până la 892 de milioane de dolari, în scădere de la aproximativ 1,24 miliarde de dolari în același trimestru al anului trecut.

Microsoft plănuiește o schimbare majoră a strategiei sale de vânzări de jocuri video prin lansarea următorului episod din „Call of Duty” CITEȘTE ȘI Microsoft plănuiește o schimbare majoră a strategiei sale de vânzări de jocuri video prin lansarea următorului episod din „Call of Duty”

Doi analiști intervievați de FactSet au spus că se așteptau la venituri de aproximativ 1 miliard de dolari în primul trimestru.

Pierderea netă a GameStop în primul trimestru este de așteptat să fie între 27 de milioane de dolari și 37 de milioane de dolari, mai mică decât o pierdere netă de 50,5 milioane de dolari în perioada anului precedent.

Compania, care își desfășoară activitatea prin magazine fizice, s-a confruntat cu concurența concurenților bazați pe comerțul electronic.

La sfârșitul lunii martie, GameStop a anunțat un număr nespecificat de reduceri de locuri de muncă pentru a micșora costurile.

Creșterea acțiunilor GameStop din această săptămână a părut a fi parțial alimentată de postările pe X din contul inactiv de mult timp al ”Roaring Kitty”, cunoscut și sub numele de Keith Gill, una dintre figurile cheie în cursa pentru acțiuni meme din 2021.

Asirom VIG asigură răspunderea profesională a conducerii Nuclearelectrica. Suma asigurată - 27 milioane euro CITEȘTE ȘI Asirom VIG asigură răspunderea profesională a conducerii Nuclearelectrica. Suma asigurată - 27 milioane euro

GameStop a atins un preț maxim de 64,83 dolari pe acțiune marți, în creștere cu peste 200% față de închiderea din 10 mai. Creșterea s-a epuizat mai târziu în cursul săptămânii, GameStop scăzând puternic miercuri și joi. Acțiunile au închis joi la doar 27,67 dolari, în scădere cu peste 50% față de maximele săptămânii.

Intrările nete ale investitorilor persoane fizice au fost mult mai mici decât cele observate în timpul freneziei de tranzacționare de acum trei ani.

Michael Pachter, un analist Wedbush care acoperă GameStop, a spus că GameStop nu este în măsură să fie profitabilă.

”Au câștigat 6 milioane de dolari anul trecut și au consumat numerar. Ne așteptăm să piardă 100 de milioane de dolari pe an în viitor. Este o cursă pentru a vedea dacă pot închide magazinele suficient de repede pentru a limita pierderile, dar nu au niciun plan care să sugereze că pot crește veniturile sau profiturile, iar activitatea lor de bază este în declin”, a spus Pachter.

Pachter are o evaluare de subperformanță pentru GameStop și un preț țintă de 7 dolari pe acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
gamestop
bursa
scadere
vanzari