Acțiunile europene au închis în creștere, susținute de rezultatele pozitive raportate de companii, care au compensat pierderile Ericsson și Danone

Acțiunile europene au închis în creștere, susținute de rezultatele pozitive raportate de companii, care au compensat pierderile Ericsson și Danone
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2021

Acțiunile europene au închis marți în creștere, susținute de rezultatele pozitive raportate de unele companii și de plasamentele precaute ale investitorilor,, care au compensat pierderile raportate de Ericsson și Danone, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,3%, aproape de cel mai ridicat nivel din ultima lunp. Creșterile au fost susținute de titlurile companiilor din sectorul utiliătților și cel industrial, în timp ce acțiunile reasigurătorului Munich au avansat cu 2,6% în urma dublării profitului în trimestrul al treilea, scrie News.ro.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Profiurile bune anunțate de unele companii de la Wall Street, între care Johnson & Johnson și Travelers, au alimentat încrederea din piață.

Avansurile au fost însă limitate de acțiunile unor companii  din sectorul alimentelor și băuturilor, după ce Danone a avertizat că presiunile inflaționiste se vor amplifica anul viitor. Indicele francez CAC 40 a scăzut cu 0,1%. Titlurile Danone, Nestle și Unilever au scăzut cu 1,3%-3%.

Indicele acțiunilor din telecomunicații au coborât cu 0,8%. Titlurile Ericsson și cele ale Yele2 au scăzut cu 3,7%, respectiv cu 4,3% după raportatea profiturilor.

Per ansamblu, analiștii anticipează că profiturile companiilor europene vor crește în trimestrul al treilea cu 47,6% față de aceeași perioadă a anului 2020, potrivit datelor Refinitiv IBES.

Indicele STOXX 600 a crescut cu apriape 3% în octombrie, după o scădere de 3,4% în septembrie.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Creșterea indicelui britanic FTSE 100, de 0,19% a fost limitată de acțiunile grupului IAG, proprietarul British Airways, după ce autoritatea de reglementare a aviației a anunțat că aeroportul Heathrow, cel mai mare din țară, nu va putea să majoreze taxele aplicate pasagerilor în măsura dorită.

Titlurile producătorului de medicamente Roche au coborât cu 1,7%, după ce partenerul său Atea Pharma a  anunțat că pilula lor antivirală experimentală pentru Covid-19 nu a ajutat pacienții cu forme medii și moderate de boală, în cadrul unui studiu clinic.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni